keskiviikko 19. elokuuta 2015

Vadelmarahkapiirakka

Minulla oli vadelmia ja rahkaa ja mietin mikä olisi nopsa piiras valmistaa näin kesäpäivän kunniaksi. Myllyn Paras -resepteistä löysin sopivan. Ei tarvitse kuin sekoittaa kuivat aineet keskenään, samoin muut ainekset keskenään ja sekoittaa sitten kummatkin yhteen ja painella taikina piirakkavuoan pohjalle. Päälle vadelmat ja rahkaseos.

Pohja:

0,5 dl sulaa voita tai margariinia
1 dl kermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Päälle: n. 4 dl vadelmia +
rahkaseos:
1 dl rahkaa
1 dl kermaa
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Myllyn parhaan ohjeissa käytettiin jotain ihmeen kevytkermavalmistetta, mutta minähän käytän aitoa kermaa. Ohjeessa myös paistettiin ensin pohjaa 10 minuuttia ja vasta sitten lisättiin rahkaseos, mutta minä laitoin kaikki kerralla ja hyvää tuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Suomi Areenan tunnelmia

Alkuviikko on ollut Suomi Areenan myötä kiireinen. Tapahtumia on riittänyt ja monenlaista mielenkiintoista asiaa on ollut käsittelyssä sekä...