perjantai 28. elokuuta 2015

Ajaton Artek - Timeless Artek

Artekin kalusteet ovat kulkeneet mukanamme elämän saatossa kodista toiseen. Niihin en ole kyllästynyt, vaan Alvar Aallon ajaton muotokieli miellyttää silmää yhä edelleen. Ehkä parhaiten kalusteet sopivatkin nykyisen modernin talomme sisustukseen. Vanhimmat kalusteet ovat saaneet kolhuja elämän tuoksinassa, mutta ne kelpaavat yhä hyvin. Saahan elämä näkyä niin huonekaluissa kuin meissä ihmisissäkin!

Furniture of Artek have travelled with us from one home to another, I never get tired of them. Alvar Aalto’s timeless design language pleases me. His pieces of furniture still look modern and are well suited to the interior of our current house.  The oldest ones have received dents in the hustle and bustle of life, but it doesn´t matter, they are still good. Life can leave marks in the furniture as well as us humans!


Tarjoiluvaunu 901 oli ensimmäinen Artek-ostoksemme 70-luvun lopulla. Ostimme sen opiskelijoiden vähistä tuloista ja se on meidän rakkain huonekalumme. Nojatuoli 406 on saanut pari kertaa uudet satulavyöt ylleen vuosien varrella.


Tämä lepotuoli 43 on viimeisin hankintamme. Se on huutokauppalöyty parin vuoden takaa. Tuoli on nykyään projektituote, jota saa Artekista erikoistilauksena ja sillä on vähimmäistilausmäärä. Tuoli on suunniteltu 1937.


                  Pöytä 90B ostettiin taloon muutettaessa ja apupöydän virkaa hoitaa jakkara E60.


Nämä seinähyllyt 112B ostettiin huonokuntoisina huutokaupasta parikymmentä vuotta sitten ja maalattiin vaalean harmaiksi. Nykyisin ne löytyvät takaoven ja ikkunan välista, johon ne sopivat täydellisesti.


                       Naulakko 109C löytyi niin ikään huutokaupasta parilla kympillä.


Meillä on kaksi tällaista ritiläpenkkiä 153A. Toinen on kauan sitten ostettu uutena ja toinen mistäpä muualta kuin huutokaupasta.


Tämä vanha nojatuoli 45 harmaata parkkiintunutta nahkaa on myös huutokauppalöytö ja sitä saa nykyään Artekista uutena vain tilauksesta.


                Tuoleja on kertynyt erilaisia,  kuten vasemmalla 69, keskellä työtuoli K65 ja oikealla 66.


Paimio-pöytä 606 on pieni ja siro ja sopii siten moneen tarkoitukseen. Meillä se on nyt kukkapöytänä rahapuulle.

2 kommenttia:

  1. Itseltänikin löytyy lähes vastaavanlainen naulakko mutta valkoisena ja on asunnon alkuperäis kaluste eli on lisätty jo suunnittelu vaiheessa syy kyseisen naulakon valintaan on varmaankin ollut että kyseessä on nimenomaan alvar aallon suunnittelema talo vuodelta 48.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla ja onnittelut sinulle siitä, että saat asua Alvar Aallon suunnittelemassa talossa!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset