sunnuntai 23. elokuuta 2015

Taiteiden yö - kaupunkikulttuuria parhaimmillaan

Oli ilo osallistua Helsingin juhlaviikkojen Taiteiden yöhön, joka järjestettiin 27. kerran. Kaupunki oli täynnä erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia ja näyttelyitä (yli 300), jotka loistavan sään saattelemina houkuttelivat runsaasti väkeä liikkeelle.


Topelius ja Sibelius osallistuivat henkilökohtaisesti puistokävelylle, jossa heidän nimikkopuistojaan esiteltiin. Herrat kertoivat värikkäästi elämästään, työstään, perheestään ja matkoistaan ja ihmettelivät välillä nykyajan kotkotuksia. Eniten ihmetystä herättivät soivat puut.


Eila Hiltusen Sibelius-monumentti herätti hieman ristiriitaisia tunteita Sibeliuksen ajatuksissa, mutta lopulta hän hyväksyi sen urkupillimäisen olemuksen.Varsinainen spektaakkeli tapahtui Senaatintorilla, jossa jättiläistyttö Toivo ja jättiläispoika Kaipaus kohtasivat toisensa. Vapaaehtoisvoimin rakennetut jättiläiset houkuttelivat paikalle valtavan väkimäärän. Esityksen takana oli Cie l'Homme debout -ryhmä ohjaaja Sebastien Guillet'n johdolla. Lumoavan musiikin johdattelemana jättiläiset lähestyivät toisiaan ja pääsivät lopulta toistensa syleilyyn aplodien ja haltioituneiden huudahdusten saattelemana. Tunnelma oli taianomaisen kaunis, myönnän kyyneleen nousseen silmäkulmaani. Löydät Helsingin Sanomien videokoosteen tapahtumasta täältä, josta voit nähdä miten sulavasti 8-metriset pajunuket liikkuivat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset