keskiviikko 5. elokuuta 2015

Patikointia Noormarkun maisemissa

Teimme noin kymmenen kilometrin patikkalenkin, jonne lähdimme Noormarkun ruukin alueelta. Päivä oli kaunis ja lämpötila sopiva reippaalle kävelylle. Polut on merkitty kyltein, mutta kartta tai navigaattori on hyvä olla mukana. Matkan alussa näimme uteliaita hevosia, myöhemmin ihania vanhoja sammalkattoisia mökkejä, ruohottuneen rautatien ja jokimaisemia. Aamulla leivottu vuokaleipä ja kahvi maistui raikkaassa ulkoilmassa. Jos et halua lähteä patikoimaan maastoon, jo käyskentely ruukin alueella virkistää ja näet paljon kauniita rakennuksia ja jokimaisemia sekä hyvinhoidettuja puistoalueita. Lisää täällä.


                                                Vanha tammipuu ruukin alueella


                                               Hevoskolmikko tuli tervehtimään meitä.


Tässäkin syrjäisessä tuvassa on joskus asunut ehkä isokin perhe. Nyt se palvelee idyllisenä kesäpaikkana.Rautatie Porista Haapamäelle valmistui 1938. Henkilöjunaliikenne päättyi 1980-luvun alussa. Tavaraliikenteen käytössä rata on vielä välillä Niinisalo-Kihniö. Muilta osin liikenne on lakkautettu kokonaan 1985.  Vuonna 2000 radalla aloitettiin elämysrautatietoiminta. Nyt radalla pääsee liikkumaan resinoilla. Jos tällainen kyyti kiinnostaa, siirry tänne.


                                     Noormarkun joki kuvattuna ylhäältä rautatiesillalta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Parveke kesäkuntoon ja pienen keittiöremontin aloitus

Kyselin teiltä vihjeitä minkä pikkupuun istuttaisin isoon ruukkuun parvekkeelleni. En saanut ehdotuksia ja päädyin sitten tuollaiseen varrel...

Suosituimmat postaukset