tiistai 4. elokuuta 2015

Elokuun alun eloa

Ollaan jo elokuussa ja tuntuu, että kesä vasta alkaa. Hellettä ei tosin ole vieläkään ja tokkopa enää tuleekaan. Viime kesänä tähän aikaan oli Porissa helle: 32  astetta lämmintä. Mutta mukava kuitenkin, että päästään yli 20 asteen ja aurinko paistaa. Täytyy käyttää jokainen hetki hyödyksi ja juoda päiväkahvit ja iltateet ulkosalla, veneillä ja lenkkeillä ihaillen luontoa.


Hanhikki on keväällä pitkään risuinen ja lehdetön, mutta kun kukinta alkaa heinä-elokuun vaihteessa, se kestää pitkälle syksyyn aina ensipakkasiin saakka.


Tämä puksipuu oli minulla ensin ruukussa terassilla muutaman vuoden. Se talvehti lämpimässä varastossa. Kun se kasvoi liian suureksi, istutin sen kokeeksi kukkapenkkiin. Nyt se on talvehtinut jo pari talvea ja voi hyvin.


Pihajasmikkeen valkoiset kukat tuoksuvat huumaavilta. Nyt kukinta alkaa olla lopuillaan.


                              Suloinen suviruusu kukkii vaaleanpunaisin yksinkertaisin kukin.


Kävelyretkellä kalliorannoilla löytää pieniä ihania yllätyksiä kuten tämän kallionkolossa kukkivan kukkasen. Tietääkö joku mikä se on nimeltään?


Karuilla rannoilla monet havut ja lehtipuut kasvavat matalina pensaina. Ne ovat luonnon muovaamia kääpiölajikkeita.


                          Auringonkukat maljakossa tuovat paisteen kotiin pilvisenäkin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Parveke kesäkuntoon ja pienen keittiöremontin aloitus

Kyselin teiltä vihjeitä minkä pikkupuun istuttaisin isoon ruukkuun parvekkeelleni. En saanut ehdotuksia ja päädyin sitten tuollaiseen varrel...

Suosituimmat postaukset