Aloitin keittämällä tiivistemaidon. Otin etiketin irti ja laitoin purkin kiehuvaan veteen ja keitin sitä puolitoista tuntia. Sitten annoin purkin jäähtyä. Tuloksena on ihanan makea, vaaleanruskea herkku, jota jotkut sanovat kinuskiksi, toiset toffeeksi. Joissakin ohjeissa kehoitetaan keittämään maitoa jopa kolme tuntia, mutta kyllä tuo puolitoistatuntinen riitti ihan mainiosti.
Musersin pari Digestive-keksiä (muutkin keksit käyvät) jälkiruokamaljan pohjalle, sitten päälle tuota ihanaa toffeeta/kinuskia purkista ja banaaniviipaleita sekä vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Päälle ripottelin vielä keksinmuruja koristeeksi ja voilá, ihana jälkiruoka oli valmis nautittavaksi. Tiivistemaidon keittäminen vie aikaa eikä sitä voi nopeuttaa, mutta sillä aikaa voi tehdä muuta. Pitää vain välillä katsoa ja lisätä vettä tarvittaessa. Minä keitin purkin kannen alla, joten vettä ei päässyt haihtumaan.
Purkillisesta maitoa riittää kinuskia neljään jälkiruoka-annokseen. Minä tein kaksi annosta ja lopun kinuskin söimme illalla tuoreiden mansikoiden kera ja oli tosi hyvää sekin. Aion tehdä vielä oikean banoffeenkin joillekin kutsuille. Niin tämän jälkiruuan kuin tortunkin voi helposti tehdä gluteenittomana korvaamalla tavalliset keksit gluteenittomilla.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti