tiistai 14. heinäkuuta 2015

Lokkisota

Meillä ei käydä kokkisotaa, vaan lokkisotaa. Tokihan nuo siivekkäät kuuluvat saaristoon, ei siinä mitään. Mutta joku raja niidenkin suhteen on. Kun linnut melskaavat ihan pihapiirissäsi kakaten niin pihalaatoille, pöydille, tuoleille kuin talon seiniin ja ikkunoihinkin, kärsivällisyys alkaa olla vähissä. Ne myös saattavat pesiä katollesi ja ovat tuolloin todella agressiivisia puolustaen "reviiriään". Meidän rapatussa talon seinässä ulosteet istuvat todella sitkeässä. Pelkkä pesu ei riitä, vaan jäljet on lopuksi maalattava. Herääminen aamuyöstä lokkien lauluun (lue: rääkymiseen) ei myöskään riemastuta ihmismieltä.

Kaikkea on vuosien varrella kokeiltu, jotta nämä merilintuset jättäisivät pihapiirimme rauhaan. Tilaahan täällä riittää kaikille. Ihan talomme edustallakin on pari saarta ja asumatonta rantaa vaikka kuinka paljon. Katolle viritetty lanka tai siima toimii hyvin estämään lintujen pesimisen katoille. Mutta muut keinot ovat osoittautuneet melko tehottomiksi. Linnut tottuvat kaikenlaisiin pyöriviin hyrriin ja roikkuviin cd-levyihin hyvin nopeasti. Punaista väriä ne eivät meillä kaihda myöskään. Nyt kekseliäs mieheni päätti kokeilla muovisen haukan (Hong Kong -tavaratalosta n. 10 € hintaan) pujottamista siimaan. Siima sitten kiinni koivun oksaan ja toinen pää isoon syreenipuskaan. Haukka liikkuu tuulessa aika vakuuttavasti ja lokit ovat ainakin pari päivää pysyneet poissa takapihaltamme. Useinhan ne tottuvat pelotteisiin, mutta toivomme parasta, että tämä toimisi pitempään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset