torstai 23. heinäkuuta 2015

Improvisoitu kasvisruoka

Tekipä mieleni pitkästä aikaa kasviruokaa. On tullut grillailtua aika tavalla kesän mittaan. Katselin kaappien sisältöä ja löysin avaamattomat paketit punaisia linssejä ja quinoaa. Quinoa on minulle uusi tuttavuus. Säilykehyllyllä oli tomaattimurskaa ja kookoskermaa. Jääkaappi kätki sisäänsä uusia perunoita, porkkanoita, kukkakaalin sekä salotti- ja valkosipulia. No näillä mennään, ajattelin, ja ryhdyin töihin. Laitoin reilusti öljyä kattilaan ja heitin perään yhden pilkotun salottisipulin ja muutaman kynnen valkosipulia. Lisäilin mausteita mutu-tuntumalla kuten aina. Meni siinä ainakin chilijauhetta, korianteria, sitruunapippuria, salviaa ja currya sekä yksi kasvisliemikuutio. Tämän jälkeen tyhjensin sekaan tomaattimurskan ja siivilässä huuhdotut linssit ja quinoat (pari kourallista). Lisäsin vettä ja sen kiehuttua muutaman perunan ja pari porkkanaa sekä puolikkaan kukkakaalin, kaikki pilkottuina totta kai. Annoin ainesten porista miedolla lämmöllä reilun puoli tuntia ja lisäsin sitten kookoskerman ja puolikkaan sitruunan mehun. Annoin padan vielä hetken kiehua kansi auki, jotta ylimääräinen neste höyrystyi pois. Tarkistin maun ja yllätyksekseni se oli ihan ok, vain vähän suolaa vielä kaipasi. Ja jotta ei olisi mennyt ihan yltiöpäisen terveelliseksi tämä ateria, niin sen kera nautimme tuoretta ihan aitoa vitivalkoista ranskanleipää! Hyvää oli ja kokemuksesta tiedän, että huomenna pata maistuu vielä paremmalta. Kannattaakin tehdä reilu annos kerralla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Asettuminen Teneriffalle

Olemme nyt asettuneet Teneriffalle ja asustelemme tällä hetkellä Los Realejosissa vuokra-asunnossa. Miksi vaihdoimme Torreviejan Teneriffaa...