maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kuusi olohuoneessa ympäri vuoden

Haluan esitellä huonekasviylpeyteni huonekuusen. En tarkkaan muista milloin tämä kasvi meille hankittiin, mutta kyllä siitä ainakin viisi vuotta on aikaa ellei enemmänkin. Ostin pienen kolmekymmentäsenttisen kuusen Prismasta miehelleni isänpäiväkukaksi. En uskonut sen selviävän kovinkaan kauaa. Olin lukenut, että huonekuusi on vanhojen valoisien salien kasvi, joka viihtyi puulämmitteisissä asunnoissa talvella viileämmässä lämpötilassa. Mutta niin tämä urhea huonekuusi vain kasvoi ja kasvoi. Siihen vaihdettiin multaa ja isompaa ruukkua. Nyt se on jo tosi komea yksilö. Nykyään se saa kyllä kylmäkäsittelyn talviaikaan, jolloin olemme ulkomailla. Mutta oli se välillä koko vuoden normaalilämpötilassakin ja viihtyi ihan hyvin. Hoito-ohjeena on runsas tasainen kastelu myös talvella. Kesäaikaan lisään sille viherkasvilannoitetta ohjeiden mukaan. Suihkuttelen myös oksia kerran viikossa. Kasvi on ollut kolme vuotta Ikean isossa altakasteluruukussa ja tällä hetkellä kuusi juo runsaasti. Täytän säiliön kerran viikossa ja siihen menee nelisen litraa vettä. Keväisin vaihdan pintamullan ja siinäpä se. Valoa se saa olohuoneen isoista ikkunoista, muttei pidä suorasta auringonpaisteesta. Kuusi on toimittanut meillä jo vuosia pikkujoulukuusen virkaa ja mikäli tänä jouluna olemme Suomessa, se saa kunnian olla meidän oikea joulukuusemme!


                                  Pituutta tällä komistuksellamme on jo runsaat kaksi metriä.


                                  Kukkapenkissä kukintavuorossa ovat keltaiset päivänliljat.


Rannassa puolestaan aloittelee kukintaansa suloinen villiruusu. Se kukkii kuutisen viikkoa ja sen jälkeen siihen kehittyy kiulukoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset