Tervetuliaisiksi tarjosin espanjalaista luomucavaa pikkutapasien kanssa. Tapasit tein suomalaiseen tyyliin eli ruisnappien päälle levitin reilusti ruohosipulituorejuustoa (Bounjour) ja graafilohta. Tipautin muutaman tipan sitruunamehua päälle sekä rouhin hieman mustapippuria ja koristelin lopuksi leipäset tillillä. Annoin tapasien tekeytyä jonkin aikaa muovin alla, jolloin ne tulivat sopivan pehmeiksi nautittavaksi.
Pikkusuolaisen jälkeen maistui kesäinen mansikka-raparperikakku kahvin kera.
Mansikka-raparperikakku
150 g voita
2 dl sokeria
2 isoa munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
4 dl raparperinpaloja
Täyte
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita
Vatkaa
pehmeä voi ja sokeria keskenään ja lisää kananmunat vatkaten vaaleaksi
vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaardemumma ja yhdistä seokset tasaiseksi vaivaamatta. Painele taikina voideltuun esimerkiksi sydänvuokaan ja lisää pinnalle hieman painellen raparperinpalat. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Koristele
jäähtynyt kakku kermavaahtoseoksella ja mansikoilla. Hyvää ja helppoa!
Juhannusruusu vasta aloittelee kukintaansa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti