sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Helppoa tarjottavaa hellepäivän vieraille

Viikonloppu sujui mukavasti kesäisissä merkeissä. Oli mukava tavata ystäviämme pitkästä aikaa. Jotta seurustelulle jäisi aikaa ja voimia täytyy tarjottavien olla nopeatekoisia. Kannattaa myös reilusti käyttää apuna kaupan valmistarjontaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse.

Tervetuliaisiksi tarjosin espanjalaista luomucavaa pikkutapasien kanssa. Tapasit tein suomalaiseen tyyliin eli ruisnappien päälle levitin reilusti ruohosipulituorejuustoa (Bounjour) ja graafilohta. Tipautin muutaman tipan sitruunamehua päälle sekä rouhin hieman mustapippuria ja koristelin lopuksi leipäset tillillä. Annoin tapasien tekeytyä jonkin aikaa  muovin alla, jolloin ne tulivat sopivan pehmeiksi nautittavaksi.


Pikkusuolaisen jälkeen maistui kesäinen mansikka-raparperikakku kahvin kera.



Mansikka-raparperikakku

150 g                   voita
2 dl                      sokeria
2                          isoa munaa
2,5 dl                   vehnäjauhoja
2 tl                       leivinjauhetta
1 tl                       kaardemummaa
4 dl                      raparperinpaloja

Täyte

2 dl                      vispikermaa
2 rkl                     sokeria
1 tl                       vaniljasokeria
500 g                   mansikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeria keskenään ja lisää kananmunat vatkaten vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja kaardemumma ja yhdistä seokset tasaiseksi vaivaamatta. Painele taikina voideltuun esimerkiksi sydänvuokaan ja lisää pinnalle hieman painellen raparperinpalat. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku kermavaahtoseoksella ja mansikoilla. Hyvää ja helppoa!


Illemmalla tarjosimme alkuruokana Valion valmista tomaatti-mozzarellakeittoa, jonka höystimme Auralla ja tuoreella basilikalla. Keiton lisuukkeeksi paistoin valmiita pakastetäytepatonkeja. Pääruuaksi olimme savustaneet jo aamupäivällä lohta. Sen kanssa tarjosimme perunanyyttejä eli laitoimme valmista pakasteperuna-sipuliseosta voideltuihin foliopaperin palasiin ja päälle homejuustoa, suolaa ja pippuria. Grillissä kypsennys vei parikymmentä minuuttia aikaa. Lisukkeeksi oli runsaasti vihersalaattia, jonka höystin kesäiseksi tuoreilla mansikoilla. Jälkiruuaksi riitti Aino-jäätelö. Juomana oli luomuvalkoviiniä ja kivennäisvettä. Olen ilokseni huomannut, että Alkon luomuviinivalikoima on huomattavasti laajentunut ja monipuolistunut. Ja hintakin alkaa jo olla kohdallaan.


Juhannusruusu vasta aloittelee kukintaansa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Suomi Areenan tunnelmia

Alkuviikko on ollut Suomi Areenan myötä kiireinen. Tapahtumia on riittänyt ja monenlaista mielenkiintoista asiaa on ollut käsittelyssä sekä...