maanantai 3. huhtikuuta 2017

Vaalihuumaa ja retki Almansaan

Lauantaina eli aprillipäivänä oli viimeinen ennakkoäänestyspäivä. Äänestäminen ei olisi voinut olla helpompaa, sillä paikka oli meitä asuinaluettamme vastapäätä Hotelli Dona Monsessa. Ei siis ollut mitään tekosyytä jättää  kansalaisvelvollisuutta täyttämättä Espanjasta käsin. Kaikki kävi kätevästi, vaikkei meillä ollutkaan mukana äänioikeusilmoitusta. Täytimme vain henkilötietolomakkeen ja esitimme passin ennen äänestystä. Äänestyksen jälkeen ajelimme ihailemaan sädehtivää merta Playa Flamencalle ja joimme siellä vaalikahvit.

Sunnuntaina päätimme lähteä ajelemaan kauniin sään innoittamana. Suuntasimme auton nokan kohti Almansaa. Se on 25 000 asukkaan kaupunki Castilla-La Manzan itsehallintoalueella Albaceten maakunnassa. Kävimme Albacetessä 11/15 ja tämän postauksen voit lukea täältä.

Almansan kuvaa hallitsee komea maurilainen linna, joka valitettavasti oli kuitenkin kiinni restauroinnin vuoksi. Piti siis tyytyä katselemaan ja kuvaamaan sitä ulkopuolelta. Kaupunki on hyvin espanjalainen eikä siellä ainakaan näin sesongin ulkopuolella näkynyt turisteja. Perheet olivat sankoin joukoin liikkeellä kauniissa kevätsäässä. Puistot olivat täyttyneet leikkivistä lapsista ja katukahviloista täytyi etsimällä etsiä vapaita paikkoja. Näimme kauniita vanhoja rakennuksia, kirkkoja ja komean kellotornin. Sinne olisi ollut mukava päästä kiipeämään ja ihailemaan maisemia, mutta ovi oli kiinni ja pysyi. Söimme puiston laidassa ravintolan terassilla maukkaan lounaan pääruokana oikein mainiota lohta. Jos hammasharjat olisivat tulleet mukaan, olisimme kukaties voineet jäädä yöksikin. Nyt palasimme illemmalla kotiin rannikolle.Playa Flamencan rantojen vesi on kristallinkirkasta.


2 kommenttia:

  1. Jopas osaa olla kirkasta vettä.

    VastaaPoista
  2. Se on todella kirkasta ja kuuman päivän vuoksi teki mieli uimaan. On kuitenkin vielä n. 17-asteista, joten minulle liian kylmää��

    VastaaPoista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset