sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Palmusunnuntain lounaalla luolaravintolassa

Espanjassa on paljon luolia ja niissä on jo asuttu jo kauan sitten ja asutaan edelleen. Esimerkiksi Granadan seudulla on pitkät perinteet tästä asumismuodosta. Ensimmäisten luola-asuntojen on arveltu olevan 1500-luvulta. Toki luolissa on asuttu jo tätä ennenkin, mutta vasta myöhemmin niistä tehtiin varsinaisia asuntoja. Aluksi luolissa asuivat lähinnä vähävaraiset ihmiset. Asumismuodon hyvinä puolina mainitaan niiden viileys kesäkuumalla ja lämpimyys talvisin. Toissa syksynä matkalla Cordobaan majoituimme luolahotelliin. Siitä voit lukea täältä. Jos innostuit luola-asunnoista ja haluaisit hankkia sellaisen itsellesi, niin tässä on yksi linkki, jossa niitä on myytävänä: https://www.kyero.com/fi/espanjan-luola-asunnot-myyt%C3%A4v%C3%A4n%C3%A4-0l55529g6.

Alicanten seudulla en ole törmännyt luola-asuntoihin, mutta sen sijaan luolaravintola löytyy läheltä San Miguel del Salinasista nimeltään Las Cuevas (https://www.facebook.com/Restaurantelascuevas/?rf=276740149154292). Olimme siellä lounastamassa tänään. Ihana ympäristö, ystävällinen henkilökunta ja mainio ruoka. 25 €:n hintaan saimme alkupaloina tuoretta leipää ja aliolia, katkarapuja, perinnemakkararoita ja gazbacho-keittoa, pääruokana kanaa, kalaa tai possua ja jälkiruokana jäätelöä, pannukakkua ja hilloa ja marjoja. Hintaan kuului juomat ja kahvi.

Pääsiäinen on Espanjassa suuri juhla, jota juhlitaan näyttävin kulkuein. Ensimmäinen niistä oli tänään palmusunnuntaina. Tänä vuonna emme olleet sitä seuraamassa, mutta täältä löydät viime vuotisen postaukseni palmusunnuntain kulkueesta kuvineen ja videoineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset