torstai 27. huhtikuuta 2017

Kylpylätunnelmia

Hyvin nukutun yön jälkeen lähdimme heti aamulla kylpylään. Se olikin helppoa, sillä huoneessa on kylpytakit. Puhtaat rantatossut täytyy olla omasta takaa mukana sekä uimalakki (saa myös vastaanotosta). Pyyhkeen voi ottaa huoneesta, jonne se on myös muistettava palauttaa.

Kylpylä on ollut käytössä nykyisessä muodossaan vuodesta 1927 alkaen. Se on hyvin kaunis ja koristeellinen upeine kaakeleineen, holveineen ja pylväikköineen. Kaikkea muuta kuin steriili uimahalli. Kylpylässä on tavallinen pitkä uima-allas, mutta varsinainen juttu ovat kuumat altaat. Toisessa on todella kuumaa vettä, jossa ei kovin kauaa jaksa lojua, mutta toinen on sopivan lämmintä. On myös kylmäallas, jos haluaa vilvoitella. Saunoista löytyy tavallinen unkarilainen sauna (ei kiuasta) ja höyrysauna. Ulkona on monenlaisia altaita, joissa yhdessä in aaltokone, mutta tietojen mukaan niiden piti vielä olla kiinni tähän aikaan vuodesta. Seuraavana päivänä huomasimme kuitenkin, että altaalla oli väkeä. Vähän harmitti! No ensi kerralla sitten... 2 kommenttia:

 1. Ihastuttava kylpylä!
  Olenkin jossain nähnyt kuvia tuolta.
  Olisipa mahtavaa käydä itsekin!
  Kiitos näistä tunnelmista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Oli kyllä mukava kokemus, suosittelen.

  VastaaPoista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset