maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lumoava Venetsia

Kerroin aiemmassa postauksessani suunnitelmasta tehdä kotimatka Suomeen Venetsian ja Budapestin kautta. Lensimme Ryanairilla Alicantesta Italiaan Milanon Bergamon kentälle ja sieltä jatkoimme junalla Venetsiaan. Matkaa kertyi 246 km ja aikaa kului noin 3,5 h. Junaliput ostin vasta Bergamosta, vaikkakin netin kautta etukäteen ostettuna hinta olisi ollut edullisempi. Ajattelin kuitenkin, että koskaan ei tiedä, jos lennot ovat myöhässä ja halusimme myös ehtiä syömään rauhassa lounasta ennen junamatkaa. Olimme illansuussa ihanassa, maagisessa, lumoavassa Venetsiassa, johon aina palaan uudestaan. Toista tämän kaupungin veroista ei mielestäni maailmassa ole, vaikka kauniita kaupunkeja riittääkin. Veden ja valon liitto yhdistettynä rakennusten ja siltojen kauneuteen on vastustamaton.

Santa Lucian rautatieasemalta ostimme kolmen päivän liput vaporettoon (vesibussi). Lipun hinta on 40 €, mutta se maksaa itsensä nopeasti takaisin, sillä yksittäisen lipun hinta on 7,50 €. Olen aiemmilla käynneillä tutustunut ns. pakollisiin turistinähtävyyksiin ja käynyt useissa museoissa ja kirkoissa. Nyt halusin lähinnä vain nautiskella kaupungin tunnelmasta. Toki kävimme meille uusissa paikoissa kuten Buranon saarella, Lidon puolella, La Ciudecca -saarella ja biennaali-alueella. Poikkesimme myös mielenkiintoisessa taidenäyttelyssä ja nautimme gondoliajelusta illan hämärtyessä. Näistä lisää myöhemmin.

Hotelliksi olin valinnut hotellin nimeltä Al Palazzo Lion Morosini, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa vain 200 metriä Rialton sillalta ja ikkunoistamme oli suora näkymä Gran Canalille. Suuri ja korkea huone oli sisustettu vanhoilla tyyliin sopivilla huonekaluilla, kylpyhuone oli tosin pikkuruinen. Aamiainen koostui kahvista, mehusta, jogurtista, keitetyistä munista, muroista ja leivästä. Hyvin sillä pärjäsi. Kolmen päivän hinta kaupunkiveroineen oli 462 €. Ikkunoista oli kiva katsella aamulla laiturille saapuneita tavaraveneitä purkamassa lastiaan ja illalla saman laiturin valtasivat ihmiset, jotka hakivat juotavaa läheisestä ravintolasta. Ravintolasta sai illansuussa seitsemään saakka 3 €:n buffeen, jossa oli erilaisia leipiä, pastaa ja salaattia.4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! Kerran olen käynyt tuolla ja nyt, kun katselin näitä sun kuvia, tekis mieli uudestaan. Venetsia on kyl aika kallis kaupunki.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Onhan se tyyris paikka. Jos haluaa hieman säästää kuluista, kannattaa majoittua syrjemmälle, samoin syödä turistipaikkojen ulkopuolella. Gondoliajelu maksaa 80-100 €, mutta vaporettollakin näkee mukavasti ja päivälippu on edullinen.

  VastaaPoista
 3. Aah….Venetsia <3

  Minun tekisi niin mieli mennä sinne jälleen, mutta turistien määrä ja korkea hintataso hotelleissa pelottaa.

  Kyselit muuten taannoin, miten kävi haimatulehduksen kanssa vakuutusyhtiön kohdalla ja miten Finnairin perutun lennon kanssa. Päivitin sen jutun nyt siihen tilanteeseen, missä mennään . Eli hitusen edistystä… http://www.tamamatka.fi/haimatulehdus/

  VastaaPoista
 4. Niin Venetsia on muidenkin suosiossa ja varsinkin pääsiäisviikolla siellä oli todella paljon väkeä liikkeellä ja hinnatkin korkeammalla. Olen ollut aiemmin mm. maaliskuussa ihan tavallisena viikkona ja silloin oli paljon väljempää. Täytyypä lukea tilanteestasi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista

Suosituimmat postaukset