lauantai 29. huhtikuuta 2017

Maailman kaunein kahvila

Kävimme maailman kauneimmassa kahvilassa. Näin mainostaa itseään Café New York Budapestissä. Enkä voi väittää vastaan. Kyllä se oli kerrassaan upea! Rakennuksen historia ulottuu 120 vuoden päähän. Kahvilasta muodostui kirjailijoiden (mm. Mika Valtari), runoilijoiden ja muiden taiteilijoiden kohtauspaikka. Venetsialaisten valaisimien alla on loisteliaasti koristeltu tila kahdessa kerroksessa. Kahvilan ja samassa rakennuksessa toimivan luksushotellin omistaa tätä nykyä italialainen Boscolo Group. Maailmansotien aikana rakennus kärsi tuntuvia vaurioita ja toisen maailmansodan jälkeen rakennuksessa toimi urheilutarvikekauppa. 1954 kahvila avattiin uudelleeen nimellä Hungárian, mutta vasta 2006 se palautettiin entiseen loistoonsa.

Tullessamme paikalle, oli eteiseen muodostunut jonoa. Hetken odoteltuamme meidät ohjattiin kahden hengen pöytään. Kahvilasta saa lounasta, mutta me päätimme testata leivonnaisia. Otin talon suklaakakun, latten ja lasillisen kuohuviiniä. Kakku oli todella suussa sulavaa ja tarjoilija rennon kohteliasta. Pianisti soitteli säveliään ja nautin kauniista ympäristöstä eikä pikkuisen korkea hintatasokaan näin ollen häirinnyt. Täältä pääset kahvilan sivuille.2 kommenttia:

 1. Ihan käsittämättömän kaunis kahvila!
  Kävin Budapestissa vuosia sitten, mutta tuonne en eksynyt...

  Iloista wappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa vappua sinne lämpimään! Me ollaan jo Suomessa räntäsateessa :)

   Poista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

"Uusi" keittiömme

Pikkuinen keittiöremonttimme on valmis. Maalatut ovet asennettiin paikoilleen uusine vetimineen. Vaikka väri pysyi samana valkoisena, on muu...

Suosituimmat postaukset