perjantai 12. toukokuuta 2017

Koleaa kevättä

Kotona ollaan Suomessa. Koleaa on kevät täällä ollut. Huhtikuu oli kylmin koko 2000-luvulla ja toukokuukin on alkanut hyytävänä. Räntääkin on taivaalta tippunut ja aurinkoisinakaan päivinä ei lämpötila ole päässyt nousemaan yli 10 asteen. Tätä on vielä täydentänyt navakka tuuli. Tuli vähän mieleen, että jos kannattaisi jäädä Espanjaan vähän myöhempään näin keväisin. Siellä on nyt yli 25 asteen lämpötiloja ja merivesi uintikelpoista!

No, olemme "lämmitelleet" tekemällä hieman pientä pintaremonttia. Mehän muutimme omakotitalosta tähän kerrostalohuoneistoon reilu 1,5 vuotta sitten. Talo oli tuolloin vain pari vuotta vanha, joten mitään suurempaa remonttitarvetta ei ole ollut. Vuosi sitten sisustin tuon ison parvekkeen, josta juttu täällä.  Nyt olen istuttanut kylmää kestäviä orvokkeja, mutta muut kukat saavat odottaa lämpimämpiä kelejä. Toinen juttuni tuolta ajalta on tässä.  Tämän jälkeen vaihdoimme olohuoneen yhdelle seinälle tapetin. Entinen oli beige kukkakuvioinen "mummonkamaritapetti", joka vaihtui graafiseen mustavalkoiseen Scandinavian Designers -tapettiin. Nyt se toimii tehosteseinänä muuten valkoiseksi maalattujen pintojen kanssa. Pohdimme pitkään sopivaa vuodesohvaa työ/vierashuoneeseen. Lopulta sopiva löytyi Vepsäläisen mallistosta. Unfurl-sohva on kevyt ja helppo kääntää vuoteeksi ja lisäksi tyylikkään näköinen. Keittiö on varustettu valkoisin viistoreunaisin kaapistonovin ja Boschin konein. Vaihdoimme vain vaikea- ja hidaskäyttöisen keraamisen lieden saman valmistajan uusimpaan induktiolieteen.

Viime syksynä poistimme pesuhuoneesta liukuovellisen muovisen suihkuseinän, joka oli mielestäni halvan ja laitosmaisen näköinen ja korvasimme sen lasisella suihkuseinämällä. Se teki tilasta avaramman ja valoisamman näköisen. Nyt oli vuorossa löylyhuoneen päivitys. Kiuas oli ihan hyvä, samoin sen takana oleva tiiliseinä, myös savunharmaa lasiovi ja harmaat lattialaatat saivat jäädä. Tyydyimme käsittelemään vain kaikki edelleen hyväkuntoiset puupinnat harmaalla kuultavalla Supi saunavahalla. Se antoi mukavasti tunnelmaa saunaan. Perussuihkun vaihdoimme Oraksen sadesuihkuun, joka on paitsi kauniin näköinen, myös oikein mukava käytössä. Näin saimme vähällä vaivalla ja rahalla uutta ilmettä saunailtoihimme.
2 kommenttia:

Suosituimmat postaukset