keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Monte de las Cenizas


Lähellä Cartagenaa on mahtavalla paikalla oleva rannikkopuolustuslinnake, joka nykyisin on osa Calbloquen luonnonpuistoa. Seutu on suosittua ulkoilu-, vaellus- ja vapaa-ajanviettoaluetta. Monte de las Cenizas linnake on 300 metriä merenpinnan yläpuolella ja sieltä on upeat näkymät merelle ja vuoristoon. Linnake aloitti toimintansa 1931, mutta vanhin käytössä ollut rakennus on ollut pystyssä jo 1600-luvulta saakka. Uudempia rakennuksia rakannettiin maailmansotien välillä. Patteriston päätehtävä on ollut suojata Cartagenaa.

Paikan löydät ajamalla ensin kohti La Mangaa, sen jälkeen tietä RM-314 ohi La Mangan Golf Resortin suuntana Portman. Vähän golf-alueen jälkeen on risteys, jonka vieressä on pysäköintialue. Itse kohde on näin tultaessa vasemmalla puolen. Ylös johtaa leveä kävelypolku. Perillä odottaa palkinto kipuamiselle, sillä näkymät ovat henkeäsalpaavat!

2 kommenttia:

  1. Kyllä onkin hulppeat näkymät. Kauniin turkoosi, vai vihree? toi meri.
    Tuskin pysyn nahoissani matkaa odotellessa :)

    VastaaPoista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Parveke kesäkuntoon ja pienen keittiöremontin aloitus

Kyselin teiltä vihjeitä minkä pikkupuun istuttaisin isoon ruukkuun parvekkeelleni. En saanut ehdotuksia ja päädyin sitten tuollaiseen varrel...

Suosituimmat postaukset