tiistai 19. tammikuuta 2016

Kaksi toisistaan eroavaa retkikohdetta

Costa Blancan rannikolta voi yhdistää samalle päivälle kaksi retkikohdetta, jotka poikkeavat täydellisesti toisistaan. Villajoyosa on idyllinen kaupunki 70 km:n päässä Torreviejasta. Benidormiin on vain 10 km tätä pidempi matka. Benidormia kutsutaan Espanjan Manhattaniksi, joka varmaan antaa hyvän kuvan mitä on odotettavissa.

Villajoyosa on tunnettu värikkäistä taloistaan. Niitä on kiva ihastella ja kuvata. Tarina kertoo, että talot maalattiin aikoinaan voimakkailla väreillä, jotta mereltä saapuvat kalastajat ja muut merenkävijät löysivät helpommin oman kotinsa. Mukavaa, että tuota perinnettä pidetään yllä. Rannat ovat puhtaita ja vedet kirkkaita. Rantabulevardilla on mukava kuljeskella ja pysähtyä välillä johonkin mukavaan kahvilaan. La Torre Torreta vartiotornissa voi käydä ihailemassa maisemia  Suklaan ystävien kannattaa vierailla suklaamuseossa ja -tehtaassa.


Benidormin pilvenpiirtäjät ovat vaikuttava näky, kun ensi kertaa ajaa kaupungin ohi. Aidosta Espanjasta ei Benidormissa todellakaan ole kyse, se on rakennettu kokonaan turistien tarpeita tyydyttämään. Vaikka kaupunki on melko pieni, sen siluetti muistuttaa suurkaupunkia. Siitäpä tuo nimitys Espanjan Manhattan tuleekin.

Kaupungin koko rannikko on hiekkarantaa, kuin tehtyä lomailuun. Monet teemapuistot takaavat sen, että lapsetkin viihtyvät kaupungissa. Tenniksen ja golfinpelaajille löytyy kentät ja iltaohjelmaksi on tarjolla ravintoloita joka makuun sekä showesityksiä. Hotellitarjonta on laajaa. Benidormista löytyy Euroopan korkein hotelli: Gran hotel Bali, jossa on 52 kerrosta. Vaikka et yöpyisi siellä, kannattaa käydä näköalahissillä ylhäällä. Hissi kulkee rakennuksen ulkoseinässä ja sieltä on huimat näkymät!
2 kommenttia:

  1. Nyt odotan innolla vinkkejä, kun kuukauden päästä tulemme Deniaan. Siellä Terreviejassa on kuulema luonnonsuojelualueella vaaleanpunainen järvi. Onko sinne helppo päästä, kun ollaa vähän liikuntarajotteisia?

    VastaaPoista
  2. Hei, jos teillä on oma auto käytettävissä, ajelkaa Parck Natural de la Mataan eli luonnonsuojelualueelle. La Mata on ennen Torreviejan keskustaa pohjoisen suunnasta tultaessa. Opasteet ovat hyvät. Sieltä löytyy patikkapolkuja järven ympärillä ja piknikpaikkoja myös. Tästä linkistä löytyy lisätietoja: http://www.rantuu.fi/parquenatural.htm

    VastaaPoista

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Parveke kesäkuntoon ja pienen keittiöremontin aloitus

Kyselin teiltä vihjeitä minkä pikkupuun istuttaisin isoon ruukkuun parvekkeelleni. En saanut ehdotuksia ja päädyin sitten tuollaiseen varrel...

Suosituimmat postaukset