perjantai 22. tammikuuta 2016

La Manga del Mar Menor

Edellisessä postauksessani kerroin, kuinka ensimmäistä kertaa Benidormin ohitse ajaessaan, hieraisee silmiään nähdessään pilvenpiirtäjien siluetin. Samalla lailla loksahtaa suu auki, kun ohittaa La Mangan Cartagenaan mennessään. Näyttää kuin meren päällä olisi korkeiden talojen rivistö. Näky on kuin kangastus. La Manga del Mar on 24 km pitkä maakaistale, joka erottaa Mar Menorin ja Välimeren toisistaan. Aikoinaan Mar Menor oli Välimeren avoin lahti ja nykyinen La Manga oli joukko pieniä saaria. Aikojen kuluessa merivirrat ovat siirtäneet sedimenttejä yhdistäen nämä saaret. Alue sai olla luonnontilassa 1960-luvulle saakka, minkä jälkeen ne on otettu matkailun käyttöön.

Benidormilla ja La Mangalla onkin paljon yhteistä. Ne on varta vasten turismia varten rakennettuja ja tärkein elementti on meri. Vain aivan pohjoisosa on luonnonsuojelualuetta. La Mangalla voi samana päivänä uida kahdessa meressä ja harrastaa uinnin lisäksi lukuisia erilaisia vesiurheilulajeja. Rannat ovat puhtaita ja vesi tavattoman kirkasta. Myös golfia, tennistä ja jalkapalloa voi harrastaa lähistöllä.


Näin talvella kauniit rannat ovat autioita satunnaisia auringonpalvojia lukuunottamatta. Sää oli nytkin eilen La Mangassa käydessämme lämmin ja auringossa suorastaan kuuma. Sääennustuksessa ensi viikollekin on luvattu päivällä +18-21.  Veden lämpötila on kylmimmillään tammi-helmikuussa +15 ja enimmillään elokuussa +26. Ilman lämpötila vastaavina kuukausina keskimäärin +15 ja +30. Yöthän ovat suhteellisen viileitä, joten se alentaa vuorokauden keskilämpötilaa.


Tässä kuvakaappauksessa näet hyvin, miten kapea La Manga erottaa vasemman puoleisen Mar Menorin oikeanpuoleisesta Välimerestä. Manga tarkoittaa käsivartta ja se kuvaa paikan muotoa.Pohjoispäässä aluetta löytyy ihan rannalta tällainen "ufotalo". Sisällä on baaritiloja ja ulkona uima-allas. Olemme käyneet aiemminkin La Mangassa ja silloinkin tämä ravintola oli kiinni. En tiedä sitten, onko se kesäaikaan avoinna vaiko lopettanut kokonaan toimintansa. Jännän näköinen rakennelma kuitenkin.

2 kommenttia:

  1. On tosi erkoisen näköinen pytinki. Koita nyt pitää niitä ilmoja lämpimänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Toivotaan, että lämpöä riittää teillekin!

      Poista

Suosituimmat postaukset