tiistai 20. lokakuuta 2015

Viikonloppuretki vuoristoon 1

Lähdimme viime lauantaina aamupäivällä kaikessa rauhassa ajelemaan kohti Alcoyta (katalaniaksi Alcoi). Matkaa Torreviejasta sinne on 120 km pohjoisen suuntaan. Viikonlopusta oli luvattu poutaista ja lämmintä. Matkan varrella poikkesimme lounaalle Ibin pieneen kaupunkiin.

Myös Ibissä on nähtävissä maurilaista arkkitehtuuria, joka on osa laajempaa islamilaista rakennustaidetta (ks. ikkunat). Kuuluisimpia esimerkkejä maurilaisuudesta ovat Granadan Alhambra ja Cordoban moskeija, mutta näitä pienempiä näytteitä tulee eteen siellä täällä, Andalusian lisäksi Valenciassa ja Alicantessa.

          Vähitellen rannikon tasaisuus vaihtui vuoristoisemmaksi ja saimme ihailla syksyistä ruskaa!

Saavuimme yhden aikoihin majapaikkaamme, joka sijaitsee ihan Font Roja -luonnonsuojelupuiston laitamilla (Parc natural de la font roja). Casa Bons Aires on kahden siskoksen ylläpitämä pieni hotelli, jossa on vain neljä hotellihuonetta. Perheet itse asuvat yläkerran tiloissa. Hotelli on erittäin rauhallisella alueella upein näköaloin. Rustiikkisissa tiloissa on viehättäviä yksityiskohtia ja tarjolla on luomuruokaa ja reilun kaupan tuotteita. 

Ajelimme kolmen kilometrin matkan ylös luonnonsuojelualueen tiedotuskeskuksen luo, joka on vanhassa luostarirakennuksessa (Santuari de la Font Roja). Monet perheet tulevat tänne viikonloppuisin ulkoilemaan ja piknikille. Infosta saimme kartan ja lähdimme kiertämään kuuden kilometrin pituista patikointireittiä. 

Matkan varrella saimme ihailla upeita maisemia alas laaksoon. Kasvillisuus edustaa alkuperäistä välimeren kasvillisuutta ja se onkin harvoja alkuperäistilassa säilyneitä metsiä. Puustoon kuuluu mm. rauta- ja korkkitammi, saarni ja vaahtera sekä pinjat. Kukkivia kasveja oli vähän, mutta krookuksia näkyi siellä täällä. Reitti ei ollut pitkä, mutta nousua riitti ja takaisin tultaessa jyrkkää laskua kapeaa polkua pitkin. Nyt ilma oli kesäinen ja tyyni, mutta talvella täällä on kylmää, tuulista ja sumuista. 

Palattuamme hotellille olisimme mielellämme pulahtaneet  kuumissamme uima-altaaseen, mutta se oli jo peitetty talviteloille :-) No suihku virkisti ja illalla nautimme etukäteen tilaamamme menun yhdessä muiden vieraiden kanssa. Ensin tarjoiltiin lehtitaikinaan tehty kasvis-katkarapupasteija, jota seurasi lämmin salaatti. Se sisälsi kasvisten lisäksi grillattua vuohenjuustoa tomaatti-hunajakastikkeella. Pääruokana oli Carrilladaa sienikastikkeella. Onneksi en tiennyt silloin, mitä lihaa se oli. Mausta en kuitenkaan pitänyt, mutta miehelle se meni täydestä! Nyt tarkistin, että tuo herkku oli pitkään haudutettuja possunposkia:)) Espanjassahan osataan käyttää kaikki ruhon osat hyödyksi ja nämä perinneruoat ovat hyviä esimerkkejä siitä. Omaa nirsouttani en vain aina ymmärrä näiden päälle. Makea leivonnainen kermaisen jäätelön kanssa palautti hyvän maun suuhun.

Ulkoilun ja myöhään nautitun illallisen ja parin viinilasillisen jälkeen uni tuli nopeasti eikä mistään kuulunut ääntäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset