maanantai 12. lokakuuta 2015

Sunnuntairetki Tabarcan saarelle - Sunday trip to Tabarca Island

Tabarca on Espanjan pienin asuttu saari ja se sijaitsee 9 km Santa Polasta. Asukasluku on 80, mutta kesäaikaan turistit valloittavat kadut ja rannat. Saarelle pääsee toukokuusta lokakuun puoleen väliin saakka Torreviejasta ja matka kestää 40 minuuttia. Myös Alicantesta on yhteys saarelle, Me ajelimme Santa Polaan (n. 35 km Torreviejasta), jonka satamasta lähtee useita laivavuoroja Tabarcaan ja matka kestää vain 15 minuuttia. Hinta oli nyt varsinaisen sesongin jälkeen 7 €/hlö/edestakainen matka (norm. 10 €). 

Tabarca on 2 km pitkä ja 300 m leveä saari, joka toimi 1700-luvulla merirosvojen piilopaikkana. Sen nimi oli tuolloin Illa Plana (litteä saari). 1760-luvulla Tunisiasta Tabarca-nimisestä kylästä kotoisin oleva purjehtijaryhmä haaksirikkoutui lähelle saarta. Heidät pelastettiin ja he jäivät asumaan saarelle espanjalaisten kanssa. Linnoitus, josta torjuttiin merirosvojen hyökkäyksiä, on yhä nähtävissä. Kalastus on edelleen saaren tärkeä elinkeino, mutta matkailusta on tullut toinen merkittävä tulonlähde. 

Tabarcan saari kuuluu merensuojelualueeseen ja siellä suojellaan myös harvinaisia lintulajeja. Vesi on kirkasta ja siksi snorklaajien suosiossa. Kannattaa patikoida ensin saaren itäosaan, josta löytyy linnoitus, majakka ja ihan kärjestä hautausmaa. Sen jälkeen voi kuljeskella kylän kujilla ja käynnin kruunaa mainio kala-ateria jossakin useista ravintoloista. Lämpimänä päivänä kannattaa myös uida kristallinkirkkaissa vesissä. 

We took a trip to Tabarca Island yesterday. The weather was fine and it was very nice to take a boatrip from Santa Pola to Tabarca. The island is very small and there are only 80 residents, but in summertime many tourists come to Tabarca. Tourism is an important industry along with fishing. Tabarca is a marine protected area and there are crystal-clear waters. After walking ja swimming, you should eat a delicious fish meal in a nice restaurant.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset