perjantai 16. lokakuuta 2015

Terassini kasveja

Parhaita kasveja terassille, patiolle, parvekkeelle tai pieneen puutarhaan tällä seudulla ovat erilaiset kaktukset ja mehikasvit, jotka eivät tarvitse paljoa vettä. Meillä on ruukuissa kasveja sekä yksi limonellapuu ja ne kaikki selvisivät, vaikka kesä oli kuuma eikä niitä kukaan käynyt kastelemassa.

         Viehättäviä ruukkuja on tarjolla pilvin pimein ja ne kaunistavat vaatimatontakin taimen alkua.Tämä kasvi suurine ruukkuineen oli pihassa asunnon ostaessamme. Kasvi on hyvin yleinen täällä puutarhoissa, mutten ole saanut selville sen nimeä. Puumainen muoto viehättää minua. Näin kuumaan aikaan nuo lehtiruusukkeet ovat kutistuneet pieniksi palloiksi, mutta talvella sään viilentyessä, ne aukeavat ja ovat paljon näyttävämpiä. Aurinkokennovalaisimet ovat käteviä, sillä aurinko paistaa lähes joka päivä.
                                                                          Roni päiväunilla
Limonella (ilmeisesti sama kuin lime) on kasvanut hyvin kesän aikana. Kastelen ja suihkuttelen sitä runsaasti paikan päällä ollessamme. Viime talvena saimme siitä muutaman pienen hedelmänkin, mutta nyt ei näytä ainakaan vielä olevan satoa tulossa.


                       Rahapuu menestyy hyvin limonellan juurella ja missä vain muuallakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset