perjantai 9. lokakuuta 2015

Juhlapäiviä riittää!

Espanjassa vietetään todella paljon erilaisia pyhäpäiviä, joita juhlitaan näyttävästi. Useissa fiestoissa on mukana uskonnollista kuvastoa ja tarustoa sekoittuneena maallisempaan ilonpitoon. Ilotulitukset kuuluvat asiaan lähes tulkoon aina oli sitten kyseessä isompi juhla tai yksityishenkilön syntymäpäivän vietto. Juhlapäivistä osa on kansallisia ja osa paikallisia juhlia. Nytkin oli lähikaupan ovessa lappu, että liike on suljettu tänään perjantaina ja myös ensi maanantaina. Tänään vietetään Valencian päivää kaikkialla maakunnassa ja maanantai puolestaan on Espanjan kansallispäivä (Dia del Hispanidad). Suomessa puhutaan loppujenkin arkipyhien siirtämisestä viikonlopulle, mikä tuskin onnistuisi täällä. Katolisen perinteen mukaisia juhlia on mm. 15.8. vietettävä Asuncion de la Virgen eli Marian taivaaseenastumisen  päivä. Täältä löydät kansalliset juhlapyhät sekä tietoa aukio-oloajoista.

Lähikauppamme kuuluu espanjalaiseen Mercadona-ketjuun, joka kunnioittaa juhlapyhiä ja on noina päivinä suljettuna. Carrefour on taas ranskalainen kauppaketju, joka on täällä suljettuna vain joulupäivänä. Lähikaupasta löydämme hyvän valikoiman ja edullisen hintatason. Carrefoureja on kaksi, joista isommassa päämyymälässä (Crevillententien alkupäässä) on todella kattava valikoima ruokia ja juomia sekä myös vaate- ja taloustavaraa yms. Carrefourin vieressä on Habaneras-ostoskeskus, jossa on paljon merkkiliikkeitä. Toinen suurempi ostoskeskus on Orihuela Costan puolella sijaitseva Zenia Boulevard, jossa viettää vaikka koko päivän shoppaillen, ruokaillen ja kahvitellen.

Eilen olimme menossa Lidliin ja jouduimme hieraisemaan silmiämme, sillä koko rakennus oli purettu! Tilalle tullaan ilmeisesti rakentamaan asuintaloja. Muistan joskus katselleeni Lidlin takana olleita matalia kivan näköisiä kerrostaloja, joista oli hienot näkymät merelle. Nyt niiden eteen todennökäisesti rakennetaan, joten se niistä näkymistä.

2 kommenttia:

  1. Alameda del Marin Lidl? Meillä on asunto juurikin niissä matalissa kivan näköisissa rakennuksissa, ja ollaan tosiaan välillä mietitty että mitenkähän kauan meillä tuo merinäköala pysyy. Mun tietääkseni Lidlin paikalle ei ole tulossa kerrostaloja, vaan uusi Lidl joka aukeaa maaliskuun alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos tiedosta! Hienoa, että saamme uuden Lidlin ja te saatte pitää upean näköalan!

      Poista

Suosituimmat postaukset