keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Alicante - Costa Blancan tyylikäs rantakaupunki

Torreviejan lähistöllä on runsaasti mukavia päiväretkikohteita. Tokihan niissä voi halutessaan yöpyäkin. Omalla autolla liikkuminen on tietenkin helpointa ja silloin on helppo ottaa varavaatetta yms. kyytiin. Säät talviaikaan vaihtelevat ja silloin on kätevää, kun mukana on lämmintä ja sateenpitävää asustetta kaiken varalle. Bussiyhteydet ovat myös melko hyviä ja niiden aikatauluista löytyy tietoa täältä. Aion pikku hiljaa tehdä postauksia käymistäni kohteista. Tässä ensimmäinen Alicantesta.

Alicanten kaupunkiin kannattaa tutustua muutenkin kuin vain lentokentän osalta. Se on historiallinen kaupunki, jonka kreikkalaiset perustivat jo 324 eaa. Alicante on saman nimisen maakunnan pääkaupunki ja se kuuluu Valencian itsehallintoalueeseen ollen sen toiseksi suurin kaupunki Valencian kaupungin jälkeen. Vanhat kauniit rakennukset ja hienot puistoalueet yhdistettyinä upeisiin hiekkarantoihin ja rantabulevardeihin monipuoliset puitteet lomapäivän tai pidemmänkin jakson viettoon. Alicante on turismista huolimatta aito espanjalainen kaupunki ja siellä on myös shoppailusta pitävälle runsaasti tarjontaa.

Kannattaa kiivetä tai mennä hissillä ylös Castillo de Santa Bárbaran linnoitukseen, josta on upeat näkymät alas kaupunkiin ja merelle. Vanhan kaupungin kujilla on ihana vaellella ja aina löytää mukavan tavernan, jossa voi välillä virkistäytyä. Historiasta kiinnostuneen kannattaa suunnistaa
arkeologiseen museoon.

You can choose many daytrips from Torrevieja. Alicante is a beauticul city with many historical buildings, beaches, boulevards and parks. It´s lovely to wander along the narrow streets and rest for a moment in some of many nice taverns. I suggest you to climb up (or you can take a lift as well) to Castillo de Santa Bárbaran. There are suberb views over the downtown and the sea. If you are interested in history, you may want to visit the archaeological museum: http://www.marqalicante.com/Paginas/eng/THE-MUSEUM-P13-M3.html

2 kommenttia:

  1. Moi taas. Bussireitit linkin takaa ihan hyvä, ainoa mikä minua on harmittanut noissa esim. Torrevieja.com sivuilla olevat kaupungin sisäiset bussireitit, että kun ensimmäistä kertaa kaupunkiin tuleva turisti haluaisi mennä paikallisbussilla johonkin, niin hänen täytyisi tietää missä on esimerkiksi linjan A, Torrevieja-La Mata pysäkki 14 Magani. Tuolta http://turismodetorrevieja.com/web/descargas/?lang=en löytyy ladattavana bussireitit kartalla, löytää helpommin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Wiskari palautteesta. Olen samaa mieltä siitä, että joskus on tiedon saanti vaikeaa espanjalaisten sivustojen kautta. Samoin esimerkiksi lippujen varaaminen/ostaminen on huomattavan monimutkaista välillä.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset