perjantai 27. marraskuuta 2015

Joulunaika Espanjassa

Joulu lähestyy ja on aika kaivaa komeroista koristeet, valosarjat ja kynttilät. Olemme viettäneet kaksi joulua täällä Espanjassa ja rekvisiittaa on kertynyt :) Tänä vuonna lennämme Suomeen joulunviettoon, mutta on mukava koristella etelän kotia pikkujoulutunnelmissa.
Päivällä aurinko paistaa vielä lämpimästi, mutta illat alkavat viiletä. Terassilla on mukava illalla käpertyä huopaan ja juoda lämmintä teetä. Löysin Lidlistä myös saksalaista hehkuviiniä, joka maistuu jouluiselta ja lämmittää mukavasti.Espanjalaiseen jouluperinteeseen kuuluvat belemit eli seimet. Niitä pystytetään kaikkien kaupunkien toreille ja kodeissa on pienet seimet myös. Ostin lähes parikymmentä vuotta sitten Kanarian matkalta tämän pienen seimen ja toin sen nyt tänne Torreviejan kotiin. Tännehän se kuuluukin.


Torreviejan Belen ei ole vielä tiettävästi valmis (yleensä avataan itsenäisyyspäivän tienoilla) enkä löytänyt vanhoja kuviakaan tähän hätään. Tässä kuitenkin tuore kuva Cordobasta, jossa Belen oli jo nähtävillä.
                                        Joulutunnelmaa Zenia Boulevard -ostoskeskuksessa.


                                                   Pukki on kapsahtunut puun hankaan.


                                          Naapurikaupunki Guardamar del Seguran kuusi.

Joulu on Espanjassakin perhejuhla. Silloin syödään ja juodaan hyvin koko suvun voimin ja osallistutaan joulumessuun misa del callo. Tosin uskonnolliset perinteet ovat Espanjassakin vähentyneet. Ruokapöydässä on kalkkunan ja muiden lihojen lisäksi paljon mereneläviä. Jälkiruoat ovat makeita: turronia ja leivonnaisia. Cava on suosittu juhlajuoma punaviinin lisäksi.

Joulupukki lahjoineen ei kuulu perinteisesti espanjalaiseen jouluperinteeseen, mutta nykyään on lisääntymään päin tapa antaa ainakin perheen pienimmille lahjoja. Varsinaisesti joululahjat kuitenkin kuuluvat loppiaiseen, jolloin Itämaan tietäjät tuovat ne tullessaan.
Torreviejaan Itämaan tietäjät saapuvat tietenkin veneellä. Nämä kuvat ovat viime loppiaiselta. Kansaa oli runsain joukoin vastaanottamassa heitä. Satamasta tietäjät jatkoivat kulkueen mukana kohti Kirkkopuistoa (Plaza de Constitucíon) jakaen matkalla karamelleja lapsille. Perillä kirkon edessä oli pyhä perhe heitä odottamassa. Ohjelmassa on lahjojen antamista ja lauluja. Puistossa on tarjolla paahdettuja kastanjoita, churroja, popcorneja ym. hyvää. On mukava seurata kuinka espanjalaiset juhlivat yhdessä vauvasta vaariin.  Oikein ihanaa pikkujouluviikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset