keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Fortunan kylpylä

Murcian alueella on useita termisiä kylpylöitä. Nimitys tarkoittaa sitä, että luontainen lämmin vesi tulee vuoren uumenista kylpylän altaisiin. Me kävimme vuosi sitten Banos de Fortunan kylpylässä lähellä Fortunan pikkukaupunkia. Paikka tunnetaan jo Rooman ajoilta asti, mutta se eli kukoistuskauttaan arabivallan aikana 1000-luvun alkuvuosisatoina. Toisen altaan vesi on keskimäärin 36-37 -asteista ja toisen 30-32 -asteista.

Vesi on rikkipitoista ja sillä sanotaan olevan myönteinen vaikutus ihoon. Samoin astmasta, reumasta ja nivelrikosta kärsivät tuntevat saavansa kylpemisestä helpotusta oireisiinsa. Yhtä kaikki, mukava siinä on lillutella ja viileämmässä vedessä jaksaa uidakin. Altaat ovat ulkona ja niistä on upeat näkymät ympäröiville vuorille. Alueella on myös ravintola, josta saa virvokkeita ja syötävää. Saunaa ei ikävä kyllä ole, mutta toisaalta uimisesta kuumassa vedessä tulee jo riittävän lämmin olo.


Me kävimme Fortunassa päiväseltään, mutta ihan vieressä on hotelleja ja myös leirintäalue, mikäli haluaa yöpyä. Sinun kannattaa varata mukaasi uimamyssy, joskin sen voi myös ostaa lipunmyynnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset