perjantai 20. marraskuuta 2015

Päivä Cordobassa

Eilinen flamencoshow oli ihan viihdyttävä ja tapasitkin olivat maukkaita. Esityksen jälkeen kiertelimme vielä hetken kaupungin kujilla. La Mezquita oli kaunis iltavalaistuksessaan. Tässä pätkä flamencotunnelmia teille:Aamulla kävelimme La Juderían eli vanhan juutalaiskottelin kujilla. Yö oli ollut kylmä ja aamullakin oli mukava pitää kevytuntuvatakkia yllä. Pian lämpötila kuitenkin nousi 22 asteeseen ja oli aika vaihtaa kevyempää päälle.

Kurkkasin härkätaistelumuseon (museo municipal taurino ) pihalle. Sisälle en halunnut mennä, sillä härkätaisteluperinne  lähinnä puistattaa minua.


Kristityt valloittajat rakensivat 1200-luvulla kristittyjen kuninkaiden linnan Alcázar de los Reyes Cristianos korvaamaan maurien linnoituksen. Rakennus toimi ensin katolisten hallitsijoiden palatsina, myöhemmin inkvisition päämajana ja 1800-luvulla vankilana. Linnan parasta antia ovat kauniit puutarhat suihkulähteineen ja näkymät tornista. Sisäänpääsy maksaa 4,5 €.Lautasellinen kunnon paellaa ja lasillinen kylmää sangriaa virkistivät ja lounaan jälkeen lähdimme tutustumaan Cordoban päänähtävyyteen La Mezquitaan. La Mezquita on maailman kauneimpia arabialaisia monumentteja. Rakentaminen aloitettiin v. 785 ja sitä laajennettiin ja kaunistettiin 200 vuoden ajan. Rakennuksesssa on 19 laivaa, joita erottaa yli 1000 pylvästä. Ne kannattavat kaksikerroksisia kaaria. Pylväät ovat marmoria, jaspista ja onyksia ja kaaret  on koristeltu punaisilla ja valkoisilla tiilillä. V. 1523 Kaarle V rakennutti moskeijan keskelle katedraalin tehdäkseen siitä "kristillisen".


                           Ruusuikkunan kautta peilautuva auringonvalo leikkii pylväissä.


Iltakävelyllä satuimme torille, jossa oli joulutavarakojuja ja keskelle aukiota oli pystytetty perinteinen Belén  eli seimi.

3 kommenttia:

  1. Tunnetuista syistä muistuttaa hyvin paljon Alhambraa, mutta hyvistä kuvistasi päätellen ehdottomasti käymisen arvoinen kaupunki ! Seuraavalla Espanjan reissulla sitten....

    VastaaPoista
  2. Kiitos Wiskari! Kiva, jos kuvistani välittyi edes osa Cordoban kauneudesta. Ehdottomsti kannattaa käydä. Alhambra on myös upea kohde kuten koko Granadan kaupunki.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Wiskari! Kiva, jos kuvistani välittyi edes osa Cordoban kauneudesta. Ehdottomsti kannattaa käydä. Alhambra on myös upea kohde kuten koko Granadan kaupunki.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset