torstai 19. marraskuuta 2015

Matka jatkuu oliviitarhojen halki Cordobaan

Lähdimme aamulla viileässä, mutta selkeässä säässä ajelemaan "luolilta" kohti Cordobaa. Alkumatkasta näimme omakotitaloja, jotka oli osittain kaiverrettu vuoren rinteeseen. Luola-asuminen on todellakin edelleen voimissaan ja suosittua tällä seudulla! Sierra Nevadan huipulla näkyi hieman lunta. Matkan jatkuessa ajoimme loppumattomilta tuntuvien oliivitarhojen läpi. Huomaa, että Espanja on suurin oliivintuottajamaa.


                          Tyrnin tai pihlajanmarjan näköinen marja luolamme edessä.


                                      Oliviipuita kasvoi silmänkantamattomiin pitkin rinteitä.


        Andalucia on täynnä valkoisia kyliä - pueblos blancos. Usein ylimmällä rinteellä on linna.


Cordobaan saavuttuamme oli jo ihan lämmintä, kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella ja täysin aurinkoista. Majoituimme ihan historialliseen keskustaan Don Paula -nimiseen hotelliin. Lyhyellä lomalla on kätevää asua kävelymatkan etäisyydellä nähtävyyksistä. Kaksi yötä siistissä hotellissa maksoi 82 €. Aamiaista ei ole tarjolla, mutta lähistöltä löytyy kyllä riittävästi baareja.

Kävimme lounastamassa ja kävelimme kierroksen saaden ensituntuman kaupunkiin. Samalla ostimme liput flamenco esitykseen Los patios Marquesaan. Lipun hintaan kuuluu 5 tapasta ja juoma. No katsotaan, millainen esitys ja tarjoilut saadaan. Show alkaa 20.30. Nyt täytyy hieman huilata ja valmistautua iltaa varten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset