lauantai 3. maaliskuuta 2018

Museoita ja muraaleja

Huonommalla säällä kannattaa poiketa museoissa tai taidenäyttelyissä. MACEW eli Eduardo Westerdahl -nykytaiteen museo on satamassa Plaza del Europa -aukion laidalla Casa de la Aduanassa. Talo on kaunis entinen tullirakennus (rak. 1620) ja museo on sen yläkerrassa. Jo itse rakennus on upea vanhoine leveine lankkulattioineen. Keskelle jää tyypillinen kanarialainen sisäpiha. Talon alakerrasta löytyy turisti-info, josta saat tietoa kaupungista ja koko saaresta sekä karttoja ja esitteitä. Nykytaiteen museo on perustettu 2007 ja siellä on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä kolmessa salissa.  Löytyipä sieltä muutaman suomalaisenkin taiteilijan työ (Linnea Piponius, Gunilla Kihlman ja Eva Varre). Museoon on kahden euron pääsymaksu.

Samassa rakennuksessa on myös kalastusmuseo Museo del Pescador, jossa on kahdessa kerroksessa runsaasti kalastukseen ja merenkäyntiin liittyvää esineistöä mm. laivojen pienoismalleja ja vanhoja valokuvia. Pääsymaksua ei ole, mutta voit jättää vapaaehtoisen lahjoituksen lippaaseen. Oikein kiva museo, kannattaa poiketa!

Arkeologinen museo sijaitsee Charco-aukion länsipuolella 1800-luvulla rakennetussa talossa osoitteessa Calle del Lomo 4. Museo on keskittynyt kanariansaarten alkuperäisasukkaiden guanchien historiaan. Ikävä kyllä suurin osa museosta oli nyt suljettuna, ainoastaan osa alakerrasta oli avoinna. 

Sisätiloista voi taiteen ihailemista jatkaa kaduille, sillä kaupunki on kunnostautunut hankkimalla suuren määrän näyttäviä muraaleja. Seinämaalauksia voit bongata vanhan kaupungin kujilla. 2014 Puerto järjesti katutaidetapahtuman Puerto street art, joka kokosi joukon kansainvälisiä katutaiteilijoita kaupunkiin. Muraalit ovat taidokkaasti maalattuja ja tuovat elävyyttä vanhankaupungin perinteiseen ympäristöön. 


Suomalaisen Eva Varren työ Bodegón

Arkeologisen museon sisäänkäynti-Roa, Belgia

“The Flying Amphora” – Ligen, Vigo

La rebelión de los soñadores, de Sebas Velasco

– – El Ninõ de las Pinturas, Madrid

Ritual” – Sabotaje al Montaje, Gran Canaria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset