torstai 30. marraskuuta 2017

Ikivanha lohikäärmepuu ja ihana perhospuutarha Icod de los Vinosissa

Lähdimme eräänä päivänä bussilla Icod de los Vinosiin. Emme ole aikaisemmin käyneet tutustumassa kuuluisaan traakkipuuhun, jonka sanotaan olevan ainakin 1000 vuotta vanha. Puerto de la Cruzista Icodiin pääsee busseilla 363 ja 354, jotka kummatkin kulkevat tästä kämppämme ohitse (Los Realejos). Menomatkan kuljimme 354:lla, koska se kulkee  La Guanchan kautta vuoristotiellä ja tarjoaa upeat näkymät alas rannalle.

Icod de los Vinos on 1501 perustettu reilun 23 000 asukkaan kaupunki 23 kilometrin (rantatietä pitkin) päässä Puertosta. Sen kuuluisin nähtävyys on ikivanha traakkipuu (lohikäärmepuu), El drago. Puu ei muodosta vuosirenkaita, joten sen varmaa ikää ei pystytä laskemaan. Paikallinen nimitys El Drago Milenario viittaa 2000 vuoden ikään. Puu on otettu 2011 Unescon maailmanperintölistalle. El drago on helppo löytää. Bussiasemalta lähdetään hieman ylöspäin ja pian näkyykin opasteet. Puu kasvaa San Marcos kirkon laidalla ja sen ympärillä on pienehkö maksullinen (5 €) puutarha. Ellet halua vierailla puutarhassa, joka sekin kyllä on ihan käymisen arvoinen paikka, näet puun hyvin kirkkoaukiolta käsinkin ja saat otettua hyviä kuvia. Traakkipuu on todella iso; 22 m korkea, rungon halkaisija 10 m ja paino arviolta 70 t.

Toinen vierailukohteemme oli traakkipuuta lähellä sijaitseva perhospuutarha (butterflyzoo, Mariposario del Drago). Aivan ihana paikka kerta kaikkiaan, kannattaa vierailla. Puutarhassa on satoja perhosia ympäri maailmaa ja ne saavat lennellä kauniissa trooppisessa ympäristössä vapaasti ja voit kävellä polkuja pitkin ja kuvailla niitä mielin määrin. Solisevat vesiputoukset ja hiljainen lempeä musiikki lisäävät lumoavaa tunnelmaa.
Puutarhassa oli myös luolia. Ne ovat aikoinaan toimineet Kanarian saarten alkuperäisasukkaiden guanchien asuntoina. He myös hautasivat kuolleita luolien onkaloihin.

Vain erittäin korkeassa sosiaalisessa arvoasteikossa olevat vainajat muumioitiin. Muumiointia on tapahtunut Egyptin lisäksi vain Kanarian saarilla. Tämä osoittaa, etteivät guanchit olleet niin primitiivisiä kuten usein luullaan,.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset