perjantai 17. marraskuuta 2017

Asettuminen Teneriffalle

Olemme nyt asettuneet Teneriffalle ja asustelemme tällä hetkellä Los Realejosissa vuokra-asunnossa. Miksi vaihdoimme Torreviejan Teneriffaan? Torrevieja oli ihan kiva kaupunki, ei siinä mitään. Mantereella on hienoa kierrellä ympäri Espanjaa, josta löytyy paljon erilaista katseltavaa. Blogista on paljon juttuja Torreviejasta, sen ympäristöstä ja kauempaakin. Kävimmehän mm. Baleaareilla, kiertelimme Andalusiaa, Madridissa, Portugalin puolella Portossa jne.

Torreviejan asunnon ostimme 2013, siitä ja remontista löytyy kuvaus blogissa. Talvisinkin Costa Blancalla on enimmäkseen aurinkoista, sadetta on vähän. Kesä kuitenkin loppuu marraskuun puolenvälin paikkeilla. Silloin illat ja yöt kylmenevät ja merivesi viilenee vähitellen. Viime tammikuu oli historiallinen, sillä Torreviejassa satoi jopa lunta! Ilmasto olikin suurin syy vaihtaa maisemia. Kanarialla yöt pysyvät melko lämpiminä ympäri vuoden. Kanariansaarista Teneriffa oli melko selvä valinta. Tämä on monipuolinen, kaunis saari. Löytyy pohjoisen vihreät jylhät maisemat, on kansallispuistoja metsineen, Teiden karu kauneus ja etelän hiekkarannat. Aiempia postauksiani saarelta löydät hakusanalla ”Teneriffa”.

Suomessa katselimme netistä myytäviä asuntoja ja tänne päästyämme kiertelimme katselemassa muutamia kyliä kuten Los Silos ja Icod de los Vinos. Havaitsimme kuitenkin pian, ettemme viihtyisi näissä ympyröissä. Maaseudulla on vähän palveluita, ostosmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset ja maasto on usein erittäin mäkistä. On aina lähdettävä autolla liikkeelle, jos jotain haluaa. Etelän rannikkoakin hieman harkitsimme, mutta se on paljolti pelkkää turistirantaa ja maasto on kuivaa. Niinpä päädyimme etsimään uutta kotia Puerto de la Cruzin alueelta. Puerto on kaunis ja sopivan kokoinen kaupunki. Luonto on pohjoisrannikolla upeaa ja vihreää. Puertossa on hyvin palveluita ja vaikka sielläkin on paljon turisteja, on myös kanarialaisia asukkaita. Viihtyisä sekoitus mielestäni. Keskilämpötilat ovat etelärannikon luokkaa. Pohjoisessa kyllä sataa enemmän, mutta toisaalta se takaa vihreyden. Kun viettää alueella pidempiä aikoja, eivät sään vaihtelut haittaa, pikemminkin päinvastoin.

Tuohon tulomatkaan palatakseni, Transmediterranealta tuli viesti, että he tarjoavat 50 % palautuksen matkan hinnasta sekä ”hyvän tahdon eleenä” 50 €. Lisäksi meidän tulee lähettää alkuperäiset kuitit muista kuluista, joita haluamme hakea. Lähetimme heille hotelli- ja taksikuitit, joten hyvältä näyttää. 

Näkymiä Los Realejosista alas Puerto de la Cruzin kaupunkiin:

2 kommenttia:

  1. Tenerifa on kaunis saari, vaikka ero onkin melkoinen eri puolella saarta. Teille, kun paljon vaellatte on Teidellä vaikka mitä mahdollisuuksia.

    VastaaPoista
  2. Totta, kaunis ja monipuolinen saari tämä on ja vaelluspolkuja riittää1

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset