tiistai 21. marraskuuta 2017

Palveluiden kartoittamista Puerto de la Cruzissa

Torreviejassa oli vuosien mittaan tullut tutuksi mistä saa mitäkin tuotetta ja palvelua. Zenia Bulevardin ostoskeskuksessa oli kaikki mahdolliset merkkiliikkeet, iso AlCampo, Leroy Merlin jne. Toinen hieman pienempi ostoskeskus oli Habaneros ison Carrefourin lähellä. Pienempi Carrefour löytyi Orihuelan Costan puolelta. Ikeaan oli vähän matkaa, se löytyi Murciasta (reilu 70 km). Täällä Teneriffalla olemme pikkuhiljaa löytäneet samoja liikkeitä. Päivittäistavaroita löytyy espanjalaisketjun Mercadonasta, joista yksi on ihan tässä vuokra-asunnon lähellä. Lidliin on pieni ajomatka ja ostoskeskus El Trompo tarjoaa merkkiliikkeitä ja AlCampon sekä Leroy Merlinin suuren rautakaupan. Ikea on parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Puerto Cruzin ja La Laguan välissä. Siellä olemme kerenneet jo käydä. Se on hieman pienempi kuin mantereen liikkeet, mutta kaikkea löytyy. Jopa lihapullia, mutta puolukkahilloa ja perunasosetta ei ollut saatavilla. Piti tyytyä ranskalaisiin ja ketsuppiin:) El Corte Inglesin tavaratalo on Santa Cruzissa, tosin heidän outlet-myymälänsä löytyy täältä Puertosta El Trompon ostoskeskuksesta. Carrefouria ei Puertossa ole, mutta kylläkin Santa Cruzissa.

Lidlissä tulee käytyä pari kertaa viikossa. Hinnat ovat Suomea edullisemmat ja tarjonta monipuolistuu koko ajan. Siellä on tarjolla jopa luomutuotteita huomattava määrä. Luomutarjontaa ei kovin paljon ole esimerkiksi Mercadonassa, mutta kysynnän kasvun myötä tähän varmaan tulee parannusta. El Campossa oli jopa luomulihaa pieni valikoima, suuria pihvejä ja palapaistia. Me suosimme lähinnä kala- ja kasvisruokaa, jota on hyvin saatavilla.

Meidän piti uusia N.I.E -numeromme tulevaa asuntokauppaa varten. Kävimme poliisilaitoksella, mutta siellä meidän käskettiin varata aika netistä. Tämä ei sitten onnistunut millään, joten otimme yhteyttä Tiinaan, joka tuli meille tulkiksi poliisilaitokselle. Selvisi, ettei numeron uusintaa varten vaaditakaan ajanvarausta. Tiina osasi junailla meidät nopeasti sisälle ja autteli papereiden täyttämisessä. Parin päivän kuluttua saimme hakea valmiit todistukset laitokselta. Puerto Cruzissa toimii Suomi-kerho osoitteessa Calle de Iriarte, 43, josta saa tulkkien, asianajajien ym. yhteystietoja. Kerho järjestää myös monenlaista vapaa-ajanohjelmaa, retkiä yms. ja siellä on oma kirjasto. http://www.tenerifensuomi-kerho.org/kerho/jasenyys/. Löytyypä kaupungista suomalainen myös parturi-kampaaja ja sinne varasinkin jo ajan.

Kalasatamasta voit ostaa tuoretta kalaa. Kuvassa tarjolla jopa pieniä haikaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset