maanantai 27. marraskuuta 2017

Lauantairetki Los Silosiin ja Buenavista del Norteen

Viime lauantaina ajelimme Los Silosiin. Se on 5000 asukkaan pieni kaupunki noin 35 km:n päässä Puerto de la Cruzista länteen päin. Matkaa hidastaa tien mutkaisuus, mutta maisema ovat upeat. Kovin paljon nähtävää Silosissa ei ole. Kokonaan valkoinen kirkko on kaunis ja sen lähellä on keskusaukio kahviloineen. Edellisellä kerralla kävimme kirkon sisällä, jossa oli juuri päättynyt jokin tilaisuus. Katselimme siinä ympärillemme ja yhtäkkiä kuulin kuinka ovi pamahti kiinni ja kaikki ihmiset olivat poistuneet. Juoksimme ovelle kolkuttelemaan ja suntio onneksi kuuli ja tuli avaamaan oven!

Kylän ylälaidalla on parkkipaikka ja melkein vastapäätä siitä lähtee viitoitetut patikkapolut vuoristoon päin. Ajattelimme kävellä leppoisasti jonkin matkaa ja takaisin. Suuntamme oli Cuevas negras. Alku olikin leppoisaa, mutta sitten lähdettiin menemään jyrkkää kivipolkua ylöspäin. Tunnin verran noustuamme, söimme vähän evästä ja lähdimme laskeutumaan takaisin Silosiin. Huomasimme, ettei kunto ole vielä kauheasti kohonnut. Suomessa kävelemme kyllä paljon, mutta maasto on Porin seudulla niin tasaista, ettei hapenottokyky siitä parane. Onneksi taivas oli pilvessä, vaikka hiki valui kyllä siitä huolimatta. Sauvatkin olisivat olleet tarpeen laskeutumisvaiheessa, mutta ne jäivät kotiin. No, eiköhän se kunto tässä ajan mittaa taas kohene.

Silosista ajelimme vielä eteenpäin kohti länttä Buenavista del Norteen. Pieni paikka sekin, kirkon laidalla söimme vähän tapasta. Ei ollut ruuassa kehumista tällä kertaa. Purkkitonnikalasalaatti oli syötävää, mutta tortilla kuivakasta. Hintaakin kertyi parikymppiä oluineen. Ostimme vielä viereisestä jäätelöpuodista makoisat, paikallista artesaanituotantoa olevat jäätelöt suun makua parantamaan, mutta sekin oli mautonta. No aina ei voi onnistua:)

Los Silos

Vanha levadan pätkä.

Näkymät alas Silosiin.Polun alkupäässä oli kunnostettu vanha pesula.Buenavistan kirkko

Buenavistan keskusaukio
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset