keskiviikko 9. elokuuta 2017

Uusi ja vanha ravintola testissä - Tasting a couple of restaurants in Helsinki

Helsingissä käydessä on mukava testata ravintoloita, joissa ei ole aiemmin käynyt. Tällä kertaa menimme pizzalle uuteen Pizzeria Via Tribunaliin Sofiankadulla, http://viatribunali.fi/. Ravintola avattiin toukokuussa ja se mainostaa itseään aitona napolilaisena pizzeriana. Tämän takaa italiasta tilattu tonnien painoinen avotuliuuni. Paikka on mutkaton ja palvelu ystävällistä ja rentoa, joskin siisteyteen voitaisiin kiinnittää hieman enemmän huomiota. Ovella oli pieni jono mennessämme, joten meidät ohjattiin odottamaan baarin puolelle. Pääsimme pöytään jo kymmenen minuutin kuluttua. Pöydän alus oli kuitenkin jäänyt siivoamatta ja tallasin uudet kesäkenkäni huomaamatta edellisen syöjän pudottamaan pizzapalaseen. Ei oikein mukava kokemus! Pizza itsessään maistui ihan mukavalta, itse söin kasvispizzan ja mieheni lihaisan, kummatkin melko mietoja makuja tarjoavia, mausteita olisi voinut käyttää hieman rohkeammin. Pizzan pohja oli kyllä mukavan makuinen. Listalta löytyy myös pasta- ja salaattiannoksia. Menun löydät täältä.

Via Tribunale is a Neapolitan pizzeria on Sofiankatu in Helsinki. The restaurant offers tasty pizzas, pastas and salads in casual, relaxed setting. You can find the menu here.
Toinen tutustumiskohde oli puolestaan 1934 perustettu perinteikäs Sea Horse Kapteeninkadulla. Ravintolan asiakkaina on ollut merimiehiä, kulttuurihenkilöitä ja kaikkea siltä väliltä. Myös Sikalaksi kutsutun paikan vakioasiakkaita ovat/ovat olleet mm. Jouni Lompolo, Kimmo Kaivanto, Jyrki Otila, Pentti Saaritsa, Esko Riihelä ja Andy McCoy. Onpa siellä vieraillut sellaisiakin nimiä kuin Pablo Neruda ja Jean-Paul Sartre. Meidän teki mieli kunnon paistettuja silakoita. Niitä ei kuitenkaan ollut saatavilla, mutta muikkuja kyllä. Ne olivatkin herkullisen rapeaksi paistettuja ja niitä oli reilu määrä. Voin suositella! http://www.seahorse.fi/

Sea Horse in a traditional Finnish restaurant on Kapteeninkatu in Helsinki. Culture persons prefer this unique restaurant which offers high-quality food in a pleasant environment. Learn more here.Pääsalin takaseinän maalaus kehdesta merihevosesta. Teoksen tekijästä on kaksi tarinaa: toisessa murtautuneet taideopiskelijat olisivat sen maalanneet. Toisessa taas varaton taideopiskelija kustansi sillä ateriansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset