tiistai 7. helmikuuta 2017

Sademetsäpuisto kaupungin kupeessa

Teimme tänään retken sademetsäpuisto Parque Natural Metropolitanoon, jonne on keskustasta vain noin viidentoista minuutin ajomatka. Taksi otti menomatkasta viisi dollaria, mutta paluumatkalla piti maksaa 8. Taksien kanssa täällä pätee yleinen ohje, jonka mukaan maksu kannattaa kysyä ennen matkaa. Yleensä niin teemmekin, mutta kerran unohdimme asian palatessamme vanhasta kaupungista hotelliin. Yleensä tämä matka maksaa 4 dollaria, mutta tämäpä veijari pyysi 15! Emme suostuneet maksamaan niin paljon ylihintaa, annoimme 8.

Puiston sisäänpääsymaksu meille ulkomaalaisille on 4 dollaria. Puistossa on erilaisia hyvin merkittyjä polkuja. Lyhyimmän niistä ehtii kiertää parissakymmenessä minuutissa. Sen patikoituamme jatkoimme pidemmälle polulle, joka on vajaan neljä kilometriä pitkä. Puistossa oli kuumasta ilmasta huolimatta inhimillistä liikkua, sillä puut varjostivat auringolta. Rehevän kasvuston seasta kannattaa hakea eläimistöä. Hyvällä onnella voi nähdä mm. vyötiäisen, laiskiaisen, tukaanin, titiapinan tai kilpikonnan. Minä ehdin nähdä vilauksen vyötiäisestä, mutta se ehti luikahtaa pakoon ennen kuin ehdin saada kameran valmiiksi. Samoin näin kauempaa nenäkarhun ylittävän polun. Lintuja ja perhosia lenteli, mutta kohokohta oli havaita korkealla puunoksalla roikkuva laiskiainen! Siinä oli hyvää onnea mukana, sillä eläin oli todella hyvin maastoutunut lähes huomaamattomaksi. Puiston korkeimmalla kohdalla on näköalapaikka, josta avautuvat  hienot näkymät alas kaupunkiin.


2 kommenttia:

  1. Onkohan tuo yks itsekseen kiertynyt? Mitäköhän hedelmiä? Ihanan vehreetä

    VastaaPoista
  2. Nuo hedelmät on papaijoita. En löytänyt tietoa elääkö laiskiainen laumassa vai miten, ainakaan tuon näkemäni yksilön ympärillä ei näkynyt toisia.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset