lauantai 11. helmikuuta 2017

Bocas del Toro

Nyt olemme olleet muutaman päivän jo täällä Bocas del Toron saaristossa, tarkemmin sanottuna pääsaari Isla Colonilla Bogas Townissa. Tulimme tänne Panama Citystä Air Panaman sisäisellä lennolla. Olisihan tänne päässyt bussillakin, mutta matka olisi kestänyt yli 10 tuntia, joten päädyimme lentoon, vaikkakin edestakaiset lennot kustansivat kahdelta nelisensataa euroa. Lentomatka kesti vain vajaan tunnin. Sisäisillä lennoilla  on tiukemmat matkatavarasäännöt, vain 14 kg käsimatkatavaroineen. Jouduimmekin maksamaan lisämaksua 15 dollaria. Perillä kävelimme hotelliin, joka oli vain parin korttelin päässä lentokentältä.

Bocas del Toro on suosittu turistikohde, mutta täältä puuttuu silti massaturismin haittapuolet. Meno on rauhallista ja karibialaisen letkeätä. Paljon kulkee nuoria surfareita, mutta sekaan mahtuu meitä keski-ikäisiäkin kuin myös muutama vanha hippi. Kaupungista löytyy kauppoja ja palveluita ihan riittävästi. Hotellien taso on vaatimatonta. Meidänkin hotellimme Sun havens apartments & suites on konstailematon kattohuoneisto. Hyvänä puolena on, että huone on tilava ja siinä on parveke merinäköalalla, ilmastointi sekä keittosyvennys. Netti toimii moitteettomasti. Uima-allas olisi kyllä tarpeen näillä helteillä, koska tässä keskustassa ei ole kunnollisia uimarantoja. Hiekkarantoja kyllä on, mutta ne ovat hoitamattomia ja vesi sekaista. Uimista varten täytyy lähteä kauemmaksi saarelle tai mennä vesitaksilla naapurisaariin. Yhdessä jo kävimmekin eilen, nimittäin naapurisaari Carenerossa, johon ei vesibussilla montaa minuuttia kestänyt mennä. Siellä olikin kauniin trooppista. Ajankuluna täällä on ranta-elämä, snorkailu, lautailu ym. vesiurheilu. Veneillä pääsee helposti ja edullisesti liikkumaan eri saarien väliä.

Hintataso on melko korkea eikä täällä tuokailla Thaimaan hinnoilla. Olemme olleet muutaman päivän kipeinä. Mieheni sairastui jo Panama Cityssä ja minä tänne saaristoon lähtiessämme. Aluksi kurkkukipua, sitten nousi kuume, kova yskä ja huonovointisuus. Se on verottanut jaksamista, mutta onneksi meillä on vielä yli viikko aikaa. Apteekista haimme lääkettä oireisiin. Olisi kyllä kannattanut käydä lääkärissä, niin olisi saanut tuo lääkkeet matkavakuutuksesta. Nyt ne menivät omaan piikkiin. Ruoka ei ole juuri maistunut. Kaupasta on haettu jogurttia, muroja, leipää, juustoa, hedelmiä ja nuudelikeittoa. Äsken kyllä sen verran piristyimme, että kävimme pizzalla. Tilasimme Fidel Casto -nimisen pizzan ja hyvää se olikin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset