tiistai 1. maaliskuuta 2016

Patikointia Teneriffalla

Teneriffan saari on loistava paikka patikoijalle. Sieltä löytyy sopivia polkuja kaikentasoisille tarpojille. Oppaita on saatavilla monia. Yksi suomalaisten suosima opus on Pentti Korpelan Banaanilaaksoista kuumaisemiin. Meillä oli nyt käytössä Klaus ja Annette Wolfspergerin retkeilyopas (70 kauneinta ranta- ja vuoristoreittiä). Se on kätevän kokoinen pitää mukana ja ihan pätevä muutenkin. Siinä on myös yleisiä ohjeita matkailijalle ja linja-autojen aika-tauluja, jotka tosin on hyvä tarkistaa vielä paikan päällä uudelleen.

Ystävänpäivänä talsimme hienossa säässä Puerto de la Cruzista Mirador de San Pedrolle  (reitti nro 2). Tämä rantareitti on hieno kokemus ja sopii kenelle tahansa normaalikuntoiselle henkilölle. Näkymät ovat henkeäsalpaavan upeat. Vähän väliä täytyy pysähtyä kuvaamaan maisemia. Perillä odotti ravintola, joka oli täynnä ystävänpäivän vuoksi. Saimme kuitenkin terassilta pöydän pienen odottelun jälkeen.

Muut kolme vaellusta teimme Orotovan laakson maisemissa. Bussilla nro 345 pääsimme La Calderan luonnonpuistoon, josta lähdimme kävelemään raikkaassa ilmassa reitit nro 5 ja 6. Ensiksi mainittu taival kuuluu jokaisen Teneriffan-kävijän "pakolliseen" ohjelmaan. Näet matkalla Organos-urkupillikalliot ja laskeudut vähitellen alas Aquamansaan. Siellä voit tutustua taimenten kasvatukseen. Reitin kulkeminen kestää pari tuntia ja on helppo. Nousua 100 m ja laskua 250 m. Halutessasi voit palata Aquamansasta La Calderan levähdyspaikalle.

Reitti 6 on hieman vaativampi, mutta erittäin antoisa kierros. Sinne lähdetään siis myös La Calderasta ja palataan samaan paikkaan. Matkan varrella on raskasta nousua melko pitkään, mikä on hyvä ottaa huomioon. Kuljet pitkät matkat vanhan kastelukanavan viertä, näet vanhan sillan ja vedenjakajan ja voit katsella maisemia alas syväänuurtuneeseen Barranco Madre del Aquaan.


                                     Rantareitin upeita maisemia kelpaa ihailla ja kuvata!


                                           Alhaalla ränsistyneen pumppuaseman rauniot.


         Majesteettinen Teide hallitsee kirkkaalla säällä koko Teneriffaa ja näkyy joka puolelle saarta.

 
Viikolla ei paljoa retkeilijöitä poluilla näe, viikonloppuisin on enemmän paikallisia ulkoilemassa. Ilma on puhdasta, siitä osoituksena puiden oksilla kasvaa runsaasti naavaa.


                      Ylhäällä sumu ympöräi meidät. Taustalla vanha kastelukanavan silta.2 kommenttia:

Kiva, jos viitsit esittää kommentteja tai kysymyksiä aiheeseen liittyen tai sen vierestä. Kiitos!

Luovun yhdestä Artekin aarteestani

Muutettuamme pari vuotta sitten kerrostaloasuntoon, on minun pitänyt luopua muutamasta Artekin huonekalustani. Olen myynyt pikkutuoleja ja k...

Suosituimmat postaukset