torstai 25. helmikuuta 2016

Terveiset Teneriffalta

Alicantesta pääsee melko kätevästi Kanarian saarille. Lensimme helmikuun alussa Alicantesta Iberian-lentoyhtiön koneella Madridin kautta Teneriffalle. Saman teimme vuosi sitten, jolloin olimme vain reilun viikon reissussa, nyt viivymme koko helmikuun. Kuten jossain aikaisemmassa postauksessani totesin, Kanarialta löytää paljon hienoa luontoa ja patikkapolkuja turistirantojen ulkopuolelta. Pidän Teneriffasta sen monipuolisuuden vuoksi. Saarelta löytää etelän kuivia aurinkoisia rantoja, pohjoisen vehreyttä banaaniplantaaseineen, hienoja kaupunkeja, luonnonpuistoja loistavine ulkoilumahdollisuuksineen ja todella upeita näköaloja, joskus jopa lunta - tosin vain Teiden huipulla. Sää on tasaisen miellyttävä. Toki pohjoisen puolella on usein pilvistä ja välillä sataakin ja etelässä tuulee usein navakasti, mutta kaiken kaikkiaan aina on vähintään keväisen lämmintä.

Lento Alicantesta Madridiin kestää vain tunnin verran ja Madridista Teneriffalle kolmisen tuntia. Tulomatkalla ensimmäinen osuus oli myöhässä ja kerkesimme nipin napin jatkolennolle juoksemalla portilta toiselle. Tosin ruumaan menevä matkalaukku ei ollut yhtä onnekas, mutta se tuli seuraavalla lennolla perässä ja toimitettiin illalla hotelliimme. Vietimme kaksi ensimmäistä viikkoa Puerto de la Cruzissa. Pidän kaupungista, koska se on oikea espanjalainen kaupunki täynnä elämää ja tapahtumia. Siellä on paljon kauniita rakennuksia ja ihania puistoja. Rannat ovat karun kauniita, uimarannat mustia laavarantoja (helpompi ja miellyttävämpi aallokkoisena päivänä on uida merivesialtaissa). Kasvitieteellinen puutarha on mielestäni ihan must-kohde. Puisto on perustettu jo 1700-luvun loppupuolella ja se on täynnä trooppisia kasveja, hienoja ikivanhoja puita ja linnunlaulua. Lapsiperheiden suosikki on Loro Parque, joka on erityisesti papukaijoihin erikoistunut eläintarha, mutta kyllä siellä viihtyy vanhempikin väki. Ainakin alueelle kulkeva kaupunkijuna oli aina täynnä seniori-ikäisiä kansalaisia.

Olimme kaupungissa karnevaalien aikaan ja kyllä siellä osattiinkin juhlia! Kaikki kynnelle kykenevät olivat liikkeellä ja tapahtumat keskittyivät Plaza del Charco -aukiolle ja sen ympäristöön. Oli upeita paraateja, hauskoja ohjelmia kuten miesten korkokenkäjuoksukilpailu, näyttävä ilotulitus ja elävää musiikkia useana päivänä viikossa aina aamuun saakka.

Puerto de la Cruzista on hyvät bussiyhteydet ja sieltä käsin pääsee tutustumaan vaikkapa pääkaupunki Santa Cruziin tai viehättävään La Lagunan kaupunkiin. Myös patikoimaan on helppo mennä, teimme kolme vaellusta Orotovan laakson maisemissa, joista myöhemmin lisää...2 kommenttia:

  1. Mekin olemme joskus osuneet tuonne karnevaaliaikaan. Hienoa katseltavaa. Siellä onkin maailman toiseksi suuremmat karnevaalit, tai ainakin joskus oli. Hienoja kuvia, tuttja maisemia.
    Huomena on se suuri päivä, kun tullaa sinne päin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Amalia. Värikästä menoa tosiaan. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset