perjantai 4. maaliskuuta 2016

Teneriffan etelärannikolla

Siirryimme Puerto de la Cruzista kahden viikon jälkeen saaren etelärannikolle Los Abrigosiin. Se on pieni kalastajakylä, erittäin rauhallinen paikka, jossa on monia hyviä kalaravintoloita. Kalaruuat olivatkin hyviä joka paikassa missä kävimme illastamassa, mutta viiden tähden pihvinä mainostettu grilliliha tuotti pettymyksen, sillä se oli sitkeää ja jänteikästä. Los Abrigos on hieman Los Cristianoksesta itään päin ja vaikka välimatka ei ole pitkä, on ensiksi mainittu usein tuulisempi paikka. Nytkin puhalsi useana päivänä navakka idänpuoleinen tuuli. Toinen asia minkä haluan mainita, ovat rannat. Eli mikäli haluat viettää (myös) rantalomaa, kannattaa valita Los Cristianos tai Las Americas. Los Abrigosin rannat ovat kivisiä ja aallokko on usein voimakasta. Las Americasista länteen päinkin on lomakeskuksia, joita en kuitenkaan tunne. Golffareille annan linkin Kanariansaarten kentistä: golfkentät.

Kävelimme rannikkoa pitkin Costa del Silencioon reittiä numero 38 (Klaus ja Annette Wolfsperger: Teneriffa retkeilyopas). Ihan hieno kokemus kovasta tuulesta huolimatta. Toisella kertaa menimme taksilla (bussillakin pääsee) El Medanoon ja kävelimme sieltä rannikkoa pitkin takaisin Los Abrigosiin. Matkan varrella oli koirien uimaranta, jossa olikin muutama iloinen haukku temmeltämässä. Ihmisten rannalla ei sen sijaan juuri auringonpalvojia ollut, puhumattakaan uimareista. Vaikka ilma sinänsä oli lämmin, teki kova itätuuli rantaelämästä liki mahdotonta. Pari kertaa kävimmekin bussilla Los Cristianoksessa uimassa. Siellä oli tyyntä ja ranta muutenkin mukavampi. Ainoa huono puoli oli, ettei sieltä löynyt uimakoppeja. Ihmettelenpä, miksei tuollaisella suositulla rannalla sellaisia ole. Ainoastaan pari vessaa löytyi, joista toinen vielä oli tukossa toisella kertaa!

Olemme kaksi kertaa aikaisemmin menneet Los Cristianoksesta naapurisaari La Gomeralle lautalla, http://www.navieraarmas.com/en/home. Se on upea saari luontoihmisille. Korkean paikan kammoisille sitä ei sen sijaan voi suositella. Jo bussissa istuminen on huimaavaa, kun tie kiemurtelee syvien barrancojen reunalla! Saari on hyvin rauhallinen ja kaunis ja siellä on upeita luonnonpuistoja ja patikkapolkuja. Mikäli et välitä tai pysty patikoimaan, on myös mahdollista osallistua päiväretkelle Los Cristianoksesta käsin, jolloin kierretään bussilla saaren ympäri.

La Palman ja El Hierron saarille olemme lentäneet  Binter Canarias  -lentoyhtiön pikkukoneilla pohjoisen kentältä (aeropuerto de Tenerife Norte). La Palma on vehreän kaunis pikkusaari, jossa niin ikään hienoa liikkua luonnossa. El Hierro on puolestaan karu ja hyvin omaleimainen kokemus ja myös siellä on upeaa vaellella.

Nämä kuvat ovat etelä-Teneriffalta:Seuraavat kuvat ovat El Hierrolta:

Lopuksi vielä muutama otos La Gomerolta (La Palman kuvia en valitettavasti tähän hätään löytänyt):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset