maanantai 14. maaliskuuta 2016

Torreviejan kevät

Antoisan Teneriffan matkan jälkeen on palattu kotiin Torreviejaan. Täällä on kevät edennyt. Tosin tänä talvena on ollut hyvin keväistä koko talven ajan. Kevät tuntuu kuitenkin valon lisääntymisenä. Varma kevään merkki Costa Blancalla on mimosan kukkiminen. Kaikkialla puistoissa ja tienvarsilla loistavat keltaista kukkaa röyhyävät pensaat ja pikkupuut. Tämä mimosaksi kutsuttu pensas on itse asiassa akaasia. Akaasia on lämpimässä ilmastossa viihtyvä kasvisuku, johon kuuluu yli 1200 lajia. Ruotsalainen kasvitutkija Carl von Linné kuvasi lajin Afrikassa jo v. 1773.

Jossain vaiheessa eteläisestä Euroopasta alettiin tuoda kukkakauppoihin akaasian oksia kauppanimellä mimosa. Tuolloin on kyse kulta- tai hopea-akaasian oksista. Mimosasta on tullut yleisnimitys, mutta valitettavasti Costa Blancan mimosat eivät kestä leikkokukkina juuri lainkaan eivätkä ne tuoksu miltään. Kukkien siitepöly voi myös aiheuttaa allergisia oireita. Oikea mimosa on melko vaatimattoman näköinen trooppisessa Amerikassa tavattava hernekasvisuku.


2 kommenttia:

  1. Nuo akaasiat on kyllä upeita. Reissu on nyt tehty ja paljon nähtii. Onneksi ilmatkin suosivat, tuulta lukuunottamatta.

    VastaaPoista
  2. Kiva, että reissu oli onnistunut. Tuulet ovat kyllä välillä aika navakat, mutta niin ne olivat paikoin Teneriffallakin. Mukavaa kevään jatkoa kotosuomessa!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset