maanantai 7. joulukuuta 2015

Arkimaanantai juhlapäivien välissä

Kuten aikaisemmassa postauksessani kerroin, täällä Espanjassa riittää juhlapäiviä. Eilen juhlittiin Suomen itsenäisyyspäivän lisäksi Espanjan perustuslain päivää (Dia de la Constitucion). Tätä päivää on vietetty vasta vuodesta 1978, jolloin kansanäänestyksessä hyväksyttiin maan uusi perustuslaki. Tänään on arkipäivä, mutta jo huominen on kansallinen juhlapäivä: Inmaculada Consepcion (puhdas hedelmöitys). Torreviejassa juhla kantaa myös nimeä La Purisima (puhdas, viaton). La Purisima on Torreviejan suojelupyhimys.

Torreviejan suomalaiset järjestävät joka vuosi perinteisen itsenäisyyspäiväjuhlan Virgen del Carmenin kulttuurikeskuksessa puheineen ja musiikki- ja lauluesityksineen. Juhlan jälkeen nautitaan yhdessä tapasta ja viiniä. Ennen juhlaa on itsenäisyyspäivämessu Inmaculada Consepcion -kirkossa. Tänä vuonna oli juhlatarjonta laajentunut kevyempään suuntaan Viihde- ja kulttuurikeskus Ratto-Tallin myötä. Siellä oli illalla tilaisuus, jossa seurattiin yhdessä Linnan juhlia ja arvioitiin kauneimmat ja kauheimmat koltut. Vitosen lippu sisälsi juoman ja tapaksen. Ratto-Talli on näyttelijä Liisa Paatson ja hänen miehensä Eero Käyhkön yhteishanke. Lisää: http://www.rattotalli.com/.

Espanjalaiset juhlivat perustuslain päivää iloisissa merkeissä. Kaupunki on täynnä ihmisiä, on kulkuetta, rock-konserttia ja ravintolat ovat täynnä ruokailijoita. Myös katuruokaa on tarjolla.

'

Emme olleet tehneet pöytävarausta, mutta onnistuimme saamaan lähes täydestä ravintolasta  kahden hengen pöydän. Emme ole ennen käyneet tässä ravintolassa, mutta tulemme kyllä käymään toistekin. Paikka oli sisältä aidon espanjalainen (asiakkaatkin meitä lukuunottamatta olivat espanjalaisia). Katosta roikkuivat kinkut, kalat ja muut merenherkut olivat näytteillä jääpedillä ja tarjoilijat olivat ystävällisiä ja ammattitaitoisia. Otimme kalavadin kahdelle ja olipa todella hyvää! Hintataso oli keskimääräistä korkeampi, mutta kerranhan sitä vain juhlitaan kahta juhlaa samana päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset