lauantai 26. syyskuuta 2015

Yllätysmuutto!

Elämä on yllätyksiä täynnä! Meidän piti tässä kaikessa rauhassa saattaa talo ja puutarha talvikuntoon ennen etelään lentoa. Sitten tulikin puhelu, joka mullisti suunnitelmat. Tuttu kiinteistövälittäjä soitti ja kysyi olisiko talomme nyt kaupan. Olimme aiemmin harkinneet Espanjan kodin oston jälkeen tämän talon myymistä, jotta talvijärjestelyt Suomessa olisivat helpompia. Talon myynti ei tuolloin toteutunut muutaman kuukauden aikana ja luovuimme myyntiaikeista. No nyt ajattelimme ensin, että eihän me nyt voida kauppoihin ryhtyä, sillä kuukauden päästä on lento Alicanteen. Jonkin sortin rämäpäinä kuitenkin ajattelimme kuulostella, mitä hintaa ostajakandidaatit tarjoaisivat ja olisiko heillä mahdollisuus nopeaan kauppaan. Kun nämä asiat sitten loksahtivat kohdalleen, päätimme suostua tarjoukseen.

Siitä alkoi kiire. Ajattelimme, että tuskinpa löydämme tässä aikataulussa uutta kotia itsellemme, mutta voimme viedä tavaramme isoon varastoon ja seurata sitten Espanjasta käsin asuntotarjontaa. En kuitenkaan malttanut olla tsekkaamasta, mitä on tällä hetkellä myynnissä. Kriteereinä oli, että asunto on kerrostalossa keskustassa tai sen tuntumassa. Olemme asuneet yli 30 vuotta pientalossa (rivi-, pari- ja omakotitalossa), joten nyt päätimme sen riittävän. Löysin kolme mahdollista kohdetta, joita kävimme katsomassa. Ne olivat hyvin erilaisia asuntoja ja kaikissa oli omat hyvät puolensa. Ensimmäinen oli 20-luvun pienkerrostalo, joka oli kauniisti remontoitu ja siinä oli kuitenkin säilytetty vanhan talon tunnelmaa kaakelitakkoineen. Miinusta oli saunan puuttuminen eikä taloyhtiön saunakaan ollut mitenkään kutsuva. Asunto oli ensimmäisessä kerroksessa ja siinä ei ollut parveketta. Yhtiövastike oli korkea ja remonttiahan näihin vanhoihin taloihin on aina tulossa.

Toinen vaihtoehto oli 2000 valmistunut kolmio. Hinta oli kohdallaan ja vastike kohtuullinen. Yleisilme oli kuitenkin jotenkin ikävä ja remonttia huoneisto kaipasi. Sauna löytyi ja parveke oli tilava, mutta näkymät eivät ihmeelliset. Kolmas kohde oli vain kolme vuotta sitten valmistunut talo. Se oli toisessa kerroksessa, joka on ensimmäinen asuinkerros. Asunto oli siisti ja valoisa, sauna ja iso parveke löytyi. Eri hintaan sai ostaa halutessaan autokatospaikan. Matkaa torille on kilometrin verran ja luontoa ja puistoalueita löytyy läheltä Kirjurinluodolta. Mikä parasta, parvekkeelta oli näkymät Kokemäenjoelle. Hinta oli selvästi korkeampi kuin muissa vaihtoehdoissa, mutta vastike puolestaan edullinen.

Illalla kotona puhuimme ja vertailimme kohteita keskenämme pää pyörällä. Löysin vielä netistä pari muutakin mahdollista kohdetta. Yön yli nukuttuamme, kumpikin oli katkonaisen yöunen aikana tehnyt päätöksen ja se oli kummallakin sama! Niinpä päätimme tehdä tarjouksen tuosta viimeisestä kohteesta autokatoksineen. Pääsimme sopuun hinnasta ja mikä parasta, asunto luvattiin tyhjentää nopealla aikataululla.

Tässä ollaan nyt siis muuton keskellä. Lapset ovat vieneet pihakalusteita, ruukkuja, grilliä ym. mitä emme uudessa kodissa enää tarvitse. SPR:n Konttiin olemme myös vieneet kirjoja ja astioita yms. Kuomullisella peräkärryllä on kuskattu uuteen varastoon laatikoita ja maanantaina on lopullinen muutto, auto tulee pihaan klo 8.30. Huh, kyllä sitä aika stressaantunut olo on ollut ja on vieläkin. Sitä on ehtinyt unohtaa miten rankkaa muuttaminen on, kun on asunut melkein 15 vuotta samassa talossa. Päällimmäisenä on kuitenkin hieno fiilis uuden edessä. Kaikki järjestyi kuin järjestyikin nopeasti ja saamme tavaramme uuteen kotiin ennen Torreviejaan lähtöä. Kaikkea emme ehdi paikoilleen laittaa, mutta tulemme hyvissä ajoin ennen joulua Suomeen ja jatkamme sitten sisustamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset