torstai 17. syyskuuta 2015

Torrevieja - toinen kotikaupunkimme

On varmaan aika ryhtyä kertomaan hieman Espanjan kotikaupungistamme Torreviejasta. Ostimme sieltä pari vuotta sitten pienen asunnon kakkoskodiksemme. Asunto oli huonossa kunnossa, mutta se remontoitiin kauttaaltaan. Kerron huoneistosta tarkemmin sitten paikan päällä. Lennot on varattu. Lennämme Tampereelta Alicanteen Ryanairilla. Lento on suora ja kestää neljä ja puoli tuntia. Perillä meillä on auto vuokrattuna, toki Torreviejaan pääsisi myös bussilla tai taksilla, mutta pidämme omaa autoa kätevimpänä.

Alicantesta on 50 km:n matka Torreviejaan. Alue kuuluu Costa Blancaan ja se on suosittu lomakohde niin muualta Euroopasta tulleiden kuin espanjalaisten keskuudessa. Väkiluku on tänä vuonna reilu 100 000, joista espanjalaisia on yli 51 000. Muita isoja väestöryhmiä ovat Ison-Britannian, Venäjän ja Saksan kansalaiset. Suomalaisia on vajaa 1000.

Torreviejan kesät ovat kuumia ja kuivia, talvet leutoja ja vähäsateisia. Aurinko paistaa 300 päivänä vuodessa. Kylmimpinäkin kuukausina päivälämpötila pysyttelee 15 asteen tuntumassa ja auringossa on suorastaan kuuma. Illat ja yöt ovat viileämpiä ja lämpötila voi pudota muutamaan lämpöasteeseen.  Rantaviivaa riittää parikymmentä kilometriä. Itse olemme uineet ja viettäneet rantaelämää marraskuun puolen välin paikkeille saakka.

Kaupungista löytyvät Euroopan suurimmat suolajärvet (Las Salinas), joiden ansiosta ilmanlaatu on terveellinen. Monet astmaatikot ja psoriaatikot ovat löytäneet helpotusta vaivoihinsa alueelta. Kaupungissa on mukavia puistoalueita ja kaunis rantabulevardi. Itse kaupunki tuhoutui 1829 maanjäristyksessä ja rakennettiin sen jälkeen lähes kokonaan uudelleen. Kovin vanhaa historiaa et siis kaupungista löydä. Historiaa ja vanhoja ihastuttavia rakennuksia  on sen sijaan erittäin paljon monissa lähikaupungeissa, joihin on mukava tehdä päiväretkiä: Alicante, Murcia, Cartegena, Orihuela ym. Patikointi ympäröivillä vuorilla ja tutustuminen pikkukyliin on mukavaa ajankulua talvella. Torreviejassa on myös runsas kulttuuritarjonta sekä paljon erilaisia espanjalaisten rakastamia fiestoja ympäri vuoden. Aika ei todellakaan tule pitkäksi!3 kommenttia:

 1. Heippa Sirpa! Kuin ihmeen kaupalla muistin, että Instagram-kontakteistani löytyy torreviejalainen! :) Mulla on blogissa vanha mutta aktiivinen kirjoitus työnhakuvinkeistä Espanjaan. Sain juuri kyselyä työllistymismahdollisuuksista Torreviejassa. Olisiko sinulla mahdollisesti antaa jotakin täsmävinkkejä? Linkki postaukseen: http://livenowdreamlater.net/fi/2015/01/11/haaveissa-muutto-espanjaan-vinkkeja-tyonhakuun/

  Kiitos kaunis jo näin etukäteen vaivannäöstä! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Saana! Lukaisin postauksesi ja kyllä siinä oli paljon asiaa. Harjoittelupaikat ovat yksi hyvä mahdollisuus saada jalkaa oven rakoon. EU-kansalaiset voivat myös lähteä työnhakuun työttömyystuella. En tiedä onko sinulla tällaista linkkiä, jossa on todella paljon asiaa: http://www.tietoaespanjasta.com/toihin-ja-asumaan.php
  Englannin kielen taito on hyvin tärkeä asia ja riippuu tietenkin alasta kuinka hyvä sen on oltava. Espanjan taito on iso plussa - sitä suurempi mitä parempi tuo taito on. Ravintola-alalla esimerkiksi on kesäaikaan tarjolla runsaasti työtä, mutta talvella, kun turisteja on paljon vähemmmän, on työnsaantikin vaikeampaa.

  VastaaPoista
 3. Joo siis tämä lukija olikin ollut Torreviejassa työharjoittelussa viime vuoden puolella ja kyseli nyt vinkkejä, miten lähteä etsimään varsinaista työtä. Ja koska häntä tuo Torrevieja nimenomaan kiinnosti, ajattelin tiedustella sulta mahdollista sisäpiiritietoutta! ;) Kiitoksia muuten todella nopeasta vastauksesta.

  Espanjassa asuminen ja työskentely ovat aiheita, joista mulle tulee kaikkein eniten tiedusteluja joko kommenteissa tai sähköpostitse, ja aina kun vastailen, mulle iskee ihan hirvittävän kova Espanjan-kaipuu... :D

  VastaaPoista

Suosituimmat postaukset