tiistai 1. syyskuuta 2015

Omenien aika - It´s apple time!
Puutarhassani on kolme omenapuuta. En käytä mitään kemiallisia torjunta-aineita tai lannoitteita kasveillani, joten välillä sato jää pienemmäksi ja omenat rupisemmiksi. Aina niitä kuitenkin on riittänyt yllin kyllin tarpeisiimme. Joka syksy teen omenapiirakkaa kaksi vuotta sitten edesmenneen rakkaan äitini reseptin mukaan. Hänellä oli aikoinaan siirtolapuutarhamökki Jyväskylässä ja hän jakoi säkillisen omenoita tämän piirakkaohjeen kera meille lapsille. Resepti on helppoudessaan mieluinen minulle. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sitten loput ainekset lisätään mukaan ja hämmennetään tasaiseksi taikinaksi. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja päälle heitetään omenanviipaleet ja ripautetaan vielä runsaasti kanelia ja sokeria pinnalle. Annoksen voi myös puolittaa, jolloin se riittää yhteen pyöreään piirakkavuokaan. Hyvä leivonnainen sellaisenaan ja vielä parempaa se on pehmeän vaniljajäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera!

I have three apple trees in my garden. They give me plenty of harvest. My mother gave me this apple pie recipe and it is easy to do. I bake this pie every autumn in memory of my beloved mother, who passed away two year ago.2,5 kkp    sokeria
4    kkp    vehnäjauhoja
1    tl        soodaa
(2   tl       kardemummaa)
3    kkp    piimää
1    kkp    sulatettua voita
2    kpl     munia
+ sokeria  ja kanelia pinnalle

kkp = kahvikupillinen eli 1,5 dl

3,75 dl sugar
6      dl  flour
1      tsp baking soda
(2     tsp cardamom)
4,5    dl  buttermilk
1,5    dl   melted butter
2             eggs
+ sugar and cinnamon on top

First just blend the ingredients thoroughly together. Then spread the dough on a baking tray and add apple slices, sugar and cinnamon. Bake until done and enjoy! Good in itself, but better with soft ice-cream, whipped cream or vanilla sauce.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset