perjantai 2. helmikuuta 2018

Remontti loppusuoralla

Olemme ahertaneet pari kuukautta uuden asuntomme kimpussa. Onneksi remontti alkaa nyt olla loppusuoralla, ainakin tämän talven osalta. Varmaan sitä jatketaan vielä jossain muodossa ensi syksynä. Olemme tehneet kaiken mahdollisen itse, tästä suurin kiitos ahkeralle ja taitavalle miehelleni! Vain tiskialtaan ja työtason vaihto lieden asennuksineen jätettiin ammattimiehen tehtäväksi samoin kuin parvekkeen alalasien vaihto.

Aluksi jotenkin kuvittelimme selviämme projektista seinien maalaamisella ja muulla pienehköllä työllä, mutta huomasimme pian, että kyllä asunto vaatii paljon muutakin. Jo seinien maalaaminen oli haastavaa, sillä pinta oli aikanaan käsitelty "uraiseksi" ja se imee maalia todella paljon. Lisäksi vanha maali oli roosanpunaista ja pyrki kuultamaan valkoisen maalin alta. Teimme myös aluksi virheen ostamalla puolikiiltävää maalia. Eihän se sopinut seinään ollenkaan ja jouduimme maalaamaan pariin kertaan himmeällä maalilla päälle. Seinien lisäksi jouduimme maalaamaan ovia, ikkunan puitteita jne. Vanha Mondeomme oli kovilla kun kärräsimme huoneistoon jätettyjä tarpeettomia kaappeja ja tavaroita kierrätyskeskukseen ja paluumatkalla toimme lautaa, maalia, listaa, mutteria...

Eteisen ja olohuoneen laminaatti oli huonokuntoinen ja se piti uusia. Portaat oli päällystetty rumalla muovimatolla ja se oli jo osin rikkinäinen, joten askelmat piti päällystää laminaatilla. Alakertaan jätimme vanhan siistin laatoituksen. Kylpyhuoneeseen vaihdettiin vanha suihku moderniin sadesuihkuun ja laitettiin lasinen suihkuseinämä. Lisäksi asennettiin säilytystilaa peilikaapin ja hyllytason muodossa. Laatoitus, amme, allas ja wc-istuin jätettiin paikoilleen.

Keittiöön uusittiin työtaso, tiskiallas ja hana, liesi ja jääkaappi. Vanhat kaapistot jätettiin paikoilleen kustannusten pitämiseksi kurissa. Ovet ovat vanhanaikaiset, mutta sentään kokopuuta. Lasitetun oleskeluparvekkeen alaosan lasit olivat osittain rikkoutuneita panssarilaseja. Ne vaihdatettiin uusiin kirkkaisiin laseihin. Näin saatiin upeat maisemat paremmin esille. Tämä homma ei maksanut kuin reilun 200 € ja lopputulos on mielestäni todella hintansa arvoinen.

Kaiken työn lisäksi on pitänyt hankkia huonekalut, astiat ja muut tarvikkeet. Ikeastahan sitä on tullut paljon ostettua (eli kokoamista on riittänyt), mutta myös Leroy Merlin ja Conforama ovat tulleet tutuiksi ostospaikoiksi. Olen pitänyt kirjaa menoista ja tällä hetkellä kokonaissaldo remonttitarvikkeiden, ulkopuolisen työn ja irtaimiston osalta näyttää 6500 €. Ei paha summa, kun ei omalle työlle laske hintaa.Ulko-ovesta tullaan pieneen eteiseen, josta johtaa portaat olohuoneeseen. Tilassa oli alunperin kaksi isoa irtovaatekaappia, jotka poistimme. Näin saatii tilan tuntua. Kiinteään komeroon mahtuu hyvin kengät, asusteet yms. Olohuoneesta laskeudutaan makuuhuoneeseen. Sen yhteydessä on kylpyhuone ja käynti lasitetulle talousparvekkeelle (siellä on pesu- ja kuivauskone, siivous- ja työkalukaapit yms.)

Suomen kodin värimaailma on hyvin hillitty, mutta tänne halusin vähän trooppista tunnelmaa. Vihreä on uusin ihastukseni ja sen huomaa! Leroy Merliniltä löytyi ihanaa painettua kangasta, josta tehtiin suuri taulu ja verho.

Vanha suuri kiinteä kaappi pitää sisällään paljon säilytystilaa. Alaovet saivat vihreän maalipinnan.Asunnon historiasta entisenä hotellihuoneistona kertoo korituolin takana sijaitseva iso matkalaukkukaappi. Siellä on myös takaseinällä tallelokero, joka on kiinni eikä avainta ole tallessa. Mitähän aarteita se pitää sisällään? :)
Oleskeluparvekkeen seinät saivat jäädä alkuperäiseen väriinsä. Trooppista tunnelmaa saatiin vihreästä matosta ja rouheista vietnamilaisista kalusteista.
Laitan tähän loppuun muutaman kuvan kodistamme ennen remonttia.

4 kommenttia:

 1. On teillä ollut urakkaa, mutta hyvältä näyttää!
  Tuo vihreä kaappi on minusta ihana!
  Voi kuinka olen haaveillut tuollaisesta sängynpäädyn divaanista, mutta ei mahtuisi millään meille!

  Heleää helmikuuta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Susanna ja samoin sinulle oikein ihanaa helmikuuta!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana asunto�� Aijotteko vuokrata asuntoa silloin kun ette ole paikalla? Vink,vink ��
  riina_j_(insta)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon Riina! Emme ainakaan toistaiseksi ole ajatelleet vuokrata asuntoa, mutta katsotaan myöhemmin, jos mieli muuttuu :)

  VastaaPoista

Suosituimmat postaukset