sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Karnevaalihumua

Tämän vuotiset karnevaalit päättyvät tänään sunnuntaina. Pari viikkoa on täällä eletty juhlahumussa, mutta päätapahtumat ovat olleet tämän viikon lopulla. Viime viikkoina on ollut poikkeuksellisen sateista ja viileää, mutta nyt on jo useamman päivän ajan ollut aurinkoista ja lämmintä, sopiva karnevaalisää siis. Keskiviikkona oli "juhlalliset" sardiinin hautajaiset. Kalaa saatteli pitkä surukulkue mustiin sonnustautuneita ja suureen ääneen itkeviä leskiä. Ja olihan mukana tietenkin muutamia pappeja ja nunniakin. Lopuksi sardiini poltettiin kalarannassa ja päätteeki seurasi ilotulitus. Tapahtuman juuret liittyvät tuhkakeskiviikkoon, jolloin Don Carnalin (herra liha) juhlinta päättyy ja alkaa paastoaika. Liha on jostain syystä muuttunut täällä kalaksi. Hautajaisissa itketään tätä menetystä ja lesket ovat Don Carnalin (sardiinin) puolisoita.

Perjantai-iltana oli vuorossa miesten korkkarimaraton. Herrat olivat pukeutuneet erittäin naisellisesti ja juoksivat/kävelivät/kompuroivat kukin omalla tyylillään rantakatua pitkin Plaza del Charcolle. Palkintojenjaon jälkeen seurasi tanssia elävän musiikin tahdissa.

Eilen lauantaina oli pääparaatin vuoro. Siellä oli mukana kokonaisia perheitä, kaikki hyvin valmistautuneina tähän tärkeään tapahtumaan. Pitkän paraatin jälkeen kokoonnuttiin jälleen Charcolle juhlimaan ja pitämään hauskaa ja tietysti tanssimaan.


2 kommenttia:

  1. Me ollaa kerran osuttu tuonne karnevaaliaikaan. On ne vaan upeat. Onhan ne toiseksi suurimmat maailmassa.

    VastaaPoista
  2. On kyllä, tämä oli meillä toinen karnevaalikokemus täällä. Juhlaan panostetaan tosi paljon, tunnelma on rento eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä esiinny.

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset