sunnuntai 25. helmikuuta 2018

La Orotavan historiallinen kaupunki tarjoaa paljon nähtävää

Kävimme eilen naapurikaupunki La Orotavassa. Tämä kaunis kaupunki on vain noin kuuden kilometrin päässä Puertosta ja sinne pääsee ainakin bussilla 345. Vanhakaupunki on todella viehättävä kokonaisuus, jossa riittää yhdeksi päiväksi mukavasti katselemista. Se on täynnä perinteistä kanarialaista arkkitehtuuria ja vihreitä puutarhoja. Me ajauduimme sattumalta ensimmäiseksi Centro de Visitantes Pargue Nacional del Teideen eli vierailukeskukseen, jossa voi tutustua Teiden tulivuoren ja kansallispuiston historiaan ja luontoon. Siellä kerrotaan myös Orotavan kaupungin kulttuurista ja perinteistä. Mukavasti ja elävästi toteutettu näyttely, jonka kruunasi lopussa vajaan 10 minuutin mittainen filmi. Saimme korviimme kuulokkeet englanninkielistä selostusta varten. Pääsymaksua keskukseen ei ollut ja saimme sieltä myös mukaamme hyvän kaupungin kartan. Keskuksen osoite on: Calle Dr. Sixto Perera Gonzalez 25.

Vierailukeskuksesta ei ole pitkä matka hieman ylöspäin varsinaiseen historialliseen keskustaan. Päänähtävyytenä pidetään La Casa de los Balcones  -rakennusta, joka on historiallinen vuonna 1932 rakennettu talo. Nimensä mukaisesti talossa on paljon kauniita parvekkeita (balcones), jotka koristavat julkisivua ja ympäröivät sisäpihaa. Pientä pääsymaksua vastaan pääset kiertämään taloa ja lisämaksusta saat audiovisuaalisen ohjauksen kuulokkeiden avulla. Talo on täynnä historiaa, huoneet on sisustettu pienintä detaljia myöten ajan hengen mukaisin kalustein ja esinein. Taloa vastapäätä on pieni ostoskeskus, josta voi ostaa kanarian tuliaisia: viiniä, makeisia, liinoja, astioita jne.

La Consepción -kirkko on yksi kaupungin katedraaleista, joka valmistui alun perin 1400-luvun lopulla, mutta sitä laajennettiin 1600-luvulla ja 1707 kirkko kärsi tuntuvia vaurioita tulivuorenpurkauksen vuoksi ja se rakennettiin uudelleen nykyisen kaltaiseksi 1767.

Pienempien puistikkojen lisäksi kaupungissa on kaksi kasvitieteellistä puutarhaa. Pienempi niistä (Hijuela del Jardín Botánico) on kuin Puerto de la Cruzin pikkuserkku. Tämä ei olekaan mikään ihme, sillä niiden historiat liittyvät toisiinsa, josta kirjoitin aiemmin täällä. Tämän puutarhan vieressä on isompi puutarha nimeltään Jardines del Marguesado de la Quinta Roja. Valitettavasti siellä oli tällä kertaa meneillään korjaustyöt ja se oli suljettu. Olemme aiemmin päässeet siellä vierailemaan ja se on hyvin kaunis terassimainen puutarha. Mistään en löytänyt tietoa siitä miten kauan kunnostustyöt kestävät.

Poikkesimme myös Plaza del Ayuntamientolla ja pääsimme kurkistamaan sisälle itse kunnantaloon. Aukiolle ja ympäröiville kaduille rakennetaan Corpus Christi -juhlan aikaan valtavia mattoja (La Alfombra), jotka on tehty erivärisistä kivirouheista ja murskatuista kukista. Teosten tekemiseen taiteilijat näkevät paljon vaivaa ja aikaa. Lopuksi uskonollinen kulkue kävelee töiden päältä ja näin ne tuhoutuvat. Juhla on kesäkuussa, joten yleensä olemme tuolloin Suomessa. Täytyy kuitenkin joku kerta tulla ihan varta vasten tuolloin juhlaa seuraamaan.

Liceo de Taoro -kulttuurikeskuksen edessä on pieni terassimainen puutarha. Itse rakennukseen emme päässeet sisälle nyt. Siellä oli meneillään jokin tapahtuma. Terassilta sain kuvattua viereistä suljettuna olevaa kasvitieteellistä puutarhaa.


Parvekkeiden talon vastapäisessä ostoskeskuksessa esiteltiin miten tehdään La Alfombra. Teiden rinteiltä tuodaan erityisluvalla erivärisiä kiviä, jotka jauhetaan ja näistä jauheista "maalataan" teoksia.

Teiden kansallispuiston vierailukeskus


La Concepción -kirkko oikealla.

Kunnantalon portaikko ja alemmissa kuvissa muita sisäkuvia.Näkymä kunnantalon portailta kohti kirkon torneja.

Hijuela del Jardiín Botánico
Kasvitieteellinen (nyt suljettuna ollut) puutarha kuvattuna kulttuurikeskuksesta käsin.On jännittävää kurkata portista viehättävälle sisäpihalle.

Majesteettinen El Teide tällä kertaa Orotavan kaupungista päin kuvattuna.2 kommenttia:

  1. Upeita maisemia ja historiallinen paikka!
    Aurinkoisia päiviä sinne!

    P.S. Blogissani on pieni haaste sinulle, jos innostut... ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Susanna, samoin sinne! Täytyypä käydä tarkastelemassa haastettasi :)

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset