keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Kaunis ja idyllinen San Juan de la Rambla

Pienen ajomatkan päässä Puerto de la Cruzista on viehättävä reilun 5000 asukkaan pikkukaupunki nimeltä San Juan de la Rambla. Siitä ei paljoakaan puhuta, vaikka kyllä kannattaisi. Kaupungin läheisyyden vuoksi se on helposti liitettävissä lyhyeenkin Puerton lomaan. Kaupungin historia ulottuu aina 1500-luvun alkupuolelle, jolloin asukkaat koostuivat lähinnä portugalilaisista ja espanjalaisista siirtolaisista, jotka ryhtyivät hyödyntämään rikkaita ja hedelmällisiä maita. Kaupungin perustajaksi mainitaan Don Martín Rodriguez, joka vaikutti San Juan Bautista -kirkon rakentamiseen. Asutus alkoi tämän jälkeen voimakkaasti kasvaa kirkon ympäristössä. 1700-luvun alkupuolella kaupunkia kohtasi tragedia tuolivuorenpurkauksen muodossa. 25 asukasta kuoli ja kirkko tuhoutui, mutta se pystyi toipumaan tästä onnettomuudesta ja alkoi kukoistaa pääasiassa maanviljelyn ansiosta (sokeriruoko, viini, banaanit). 1993 Kanariansaarten hallitus julisti kaupungin historiallisesti arvokkaaksi kulttuurikohteeksi.

Ajelimme Ramblaan omalla autolla, mutta sinne pääsee myös bussilla 363. Kaupunki sijaitsee ihan rannalla taustanaan komea vuoristo. Historiallinen keskusta on pieni, mutta todella idyllisen kaunis, rauhallinen ja hyvin hoidettu. Siellä on mukava käyskennellä kapeilla kujilla katsellen vanhoja rakennuksia. Kylän länsipuolella kannattaa kävellä alas rantaan, jolloin saavutaan luonnonmerivesialtaalle (La Laja). Paikalle johtaa kiviportaat, mutta nyt alue oli suljettu nousuveden ja voimakkaiden aaltojen vuoksi. Hyvällä säällä altaassa saa uida suurten kivenlohkareiden suojatessa uimareita aalloilta. Kiersimme esteet ja menimme omin luvin alemmaksi näköalatasanteelle kuvaamaan ja ihailemaan näkymiä. Rannikko on vulkaanisen toiminnan johdosta karun upeaa ja jylhää.

Kaupungin itäpuolelta johtaa tie alas Las Aguasiin. Tietä vierustaa kauniit vihreät terassiviljelmät, joissa kasvaa mm. perunoita, vihanneksia ja banaania. Alhaalla odottaa pitkä kivikkoinen ranta. Uima-allasalue ei ole enää toiminnassa. Alueella on muutama mukava ravintola. Me lounastimme Restaurante Las Aguasissa. Se on kauniisti sisustettu ja siellä on runsaasti pöytiä sekä terassilla että sisätiloissa. Otimme salaattia, jossa oli juustoa ja pähkinöitä, friteerattua kalaa ja pikkukalmareita (baby squids). Kaikki oli kerrassaan mahtavan makuista, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset