perjantai 1. syyskuuta 2017

Kiinan kiertomatka lähestyy


Yhden pitkäaikaisen haaveeni toteutuminen on lähellä, koska ensi viikolla matkustan Kiinaan. Täytin kesällä pyöreitä vuosia ja juhlistan sitä tällä matkalla. Valitsin Olympia kaukomatkatoimiston kiertomatkan, jossa ehdin kahdessa viikossa nähdä paljon. Toki paljon jää näkemättäkin, onhan Kiina valtava maa. Lennämme ensin Finnairin suoralla lennolla Pekingiin, sieltä jatkamme lentäen Xi´aniin ja edelleen Hangzhouhun. Täältä jatkamme bussilla Wuzheniin ja sen jälkeen viimeiseen kohteeseen Shanghaihin. Sieltä on jälleen suora Finnairin lento kotiin. Löydät tarkemman matkaohjelman täältä.

Kiinassa on haasteellista kielen ja erilaisen kulttuurin vuoksi. Siksi päätinkin tällä kertaa valita täyden palvelun matkan. Hinta hirvitti aluksi, mutta kun laskeskelin mitä kaikki tulisi itse hankittuna maksamaan vaivan ja huolen lisäksi, olin ihan tyytyväinen hintaankin. Yleensähän matkustelemme pääasiassa omatoimisesti kuten olette huomanneet aiemmista postauksistani. Nyt energiaa ja aikaa ei mene kaikesta huolehtimiseen, joten voimme nauttia uusista elämyksistä täysin rinnoin. Olen lukenut paljon myönteisiä arvioita Olympiasta, joten olen luottavaisella mielellä lähdössä matkaan.

Kävimme elokuussa Helsingissä ja veimme samalla passimme matkatoimistoon, joka hankkii meille ryhmäviisumit. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Normaalit rokotukset A(B)-hapatiittirokotuksella täydennettynä riittävät. Syksy on hyvää aikaa matkustaa. Kesän kuumin aika on ohi ja on edelleen lämmintä ja vähäsateista.

Odotan innolla kuuluisia maamerkkejä kuten Kiinan muuria, kiellettyä kaupunkia, Xi´anin terrakottasotilaiden armeijaa ym. ym. Kävimme kesän alussa Tampereella Kielletty kaupunki -näyttelyssä, jossa saimme esimakua tulevasta.

Katsotaan nyt miten hyvin nettiyhteydet Kiinassa toimivat ja kuinka ehdin postauksia lähettää. Varmaa kuitenkin on, että kirjoittelen kokemuksistani enemmin tai myöhemmin. Palataan siis näissä merkeissä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suosituimmat postaukset