lauantai 27. toukokuuta 2017

Kesä tuli parvekkeelle

Kevät on edennyt vaihtelevissa säissä. Enimmäkseen on ollut melko koleaa auringon kuitenkin lämmittäessä ja välillä on ollut jo muutama ihan kesäinen päivä. Keskiviikkona oli kaunis päivä lämpötilan ollessa parinkymmenen asteen paikkeilla. Innostuin istuttamaan kesäkukkia parvekkeelle. Minulla on vuodesta toiseen orvokkeja, jotka istutin tänä vuonna jo huhtikuun lopulla sekä markettoja. Marketat ovat kiitollisia koko kesän myöhään syksyyn kukkivia kasveja, jotka ovat vähään tyytyväisiä. Niiden lisäksi istutan vaihdellen muita kukkasia. Nyt halusin yhden heinän ja sellaiseksi valikoitui arabiansulkahirssi. Kasvi on kauniin värikäs ja myöhemmin siihen kasvaa punertavan vaaleat kaarevat röyhyt.


Heinän juurelle löysin siniviuhkan, jonka otin valkoisena. Lisäksi pienen pieniä valkoisia kukkasia kasvavan enkelinsiiven, jolla on kaunis hieman nahkea lehdistö.


Jyskistä ostin kauniin harmaan saviamppelin, jossa on kaksi ruukkua ja niistä alempaan istutin sinisen lumihiutaleen. Ylemmässä pienemmässä potissa on tällä hetkellä basilika. Kävimme yksi päivä Raumalla ja aina kaupungissa käydessäni käyn Kodinonni-nimisessä sisustusliikkeessä. Siellä on aina paljon katseltavaa. Kauppa on valittu vuoden 2015 sisustusliikkeeksi eikä syyttä. Tällä kertaa ostin sieltä veikeän papukaijan, jonka ripustin roikkumaan amppeliin. Asetelmaa täydensin papukaijavalokuvalla, joka otettiin vuosia sitten Teneriffalla.
Toiseen amppeliin pääsi asustamaan kotoisemman näköinen ruskea lintu, jonka olen saanut aikoinaan tupaantuliaiskukkakimpun somisteena.Keittiön ikkunaan hankin Vallilan Pori-aiheisen Jazz-verhon. Se on Riia Kuikan suunnittelema kuosi, joka taltioi Porin tunnusmerkkejä kuten Kokemäenjoen, Raatihuoneen, Keski-Porin kirkon ja taidemuseon. Se sopii todella hyvin ikkunaamme samoin kuin Portugalista tuomamme mustavaris , joka on Porin kansallislintu.


2 kommenttia:

  1. Tuo arabiansulkahirssi onkin ihana kasvi!
    Kauniita kesäpäiviä sinulle ihanalla terassilla!

    VastaaPoista
  2. Ihan kivan näköinen on ja eksoottinen nimi :) Mukavaa kesää sinulle!

    VastaaPoista

Suosituimmat postaukset